Zakysaná smetana kultura
Kód: 9723Detailní popis produktu
Zakysanou smetanu známe také pod názvem kysaná smetana. Proces výroby je znám již dlouhá léta, a tak se jen v krátkosti zmíníme, že se nejprve odstředí tuková složka z mléka, a ta se po následné pasterizaci naočkuje probiotickou bakteriální kulturou. Smetana se pak liší zejména obsahem tuku, který se pohybuje zpravidla mezi deseti až čtyřiceti procenty.
Rozdíl mezi „obyčejnou“ smetanou a tou zakysanou je dán výskytem probiotik, které se postarají o degradaci původních složek na lépe stravitelné látky, a zároveň se tyto bakterie usídlí v našich střevech, kde vykonávají důležitou funkci likvidátora patogenů, detoxikátora, podporovatele správné funkce imunitního systému a zlepšovače využitelnosti živin.
Díky probiotikům si tak můžeme dopřát i obtížněji stravitelnou tučnou smetanu, kterou tělo využije, aniž by bylo přetěžováno trávení. Zakysaná smetana se báječně hodí například na lívance a palačinky, s jahodovým nebo rybízovým a borůvkovým domácím džemem.
Zakysaná smetana
Kultury pro přípravu zakysané smetany pro domácí použití, 1 sáček je na 1-5L mléka
Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Liofilizované mikroorganismy, Druhy: Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. lactis biovar. diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. Cremoris. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Balení: Jedno balení obsahuje, 1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.
Návod: 1 -5l smetany se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 24 -29°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Smetana se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 29°C po dobu 14-16h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška). Po 14-16h se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodná ke konzumaci. Kvalita produktu závisí na kvalitě smetany. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jinou smetanu.
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.
Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.
Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
To nejcennější, co každý z nás vlastní, je pevné zdraví. Jestliže nám schází, nic nás nedokáže rozveselit tak, jako uzdravení. Abychom si zdraví uchovali i do vysokého věku, je ovšem zapotřebí mu věnovat náležitou pozornost. To už zjistili mnozí z nás, kteří nakupují potraviny převážně ve specializovaných obchodech (e-shopech) se zdravou výživou.
Pod tímto pojmem lze shrnout velmi široký rozsah zboží – luštěniny, ořechy a semínka, celozrnné obiloviny a těstoviny, sušené ovoce, kompoty, džemy, mouky, másla a krémy, müsli, sirupy, soli, proteiny, superpotraviny, vitamínové doplňky, přírodní sladidla, mořské řasy, koření, limonády, a dokonce i přírodní čisticí prostředky.
Velmi bohatý sortiment produktů zdravé výživy, který se neustále rozrůstá, poskytuje i obchod Naklíčeno. Snaží se většinu zboží nabízet v BIO kvalitě, plodiny pěstované šetrným a přirozeným způsobem, a nabídnout vám to, co neobjevíte v běžném supermarketu.