Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Vitamín C 330g

Kód: 597
320 Kč
Skladem

Vitamín C si organismus neumí vyrobit, proto je nezbytné jej do organismu dodávat.

Složení: 100% čistý vitamín C (kyselina askorbová) v prášku. Neobsahuje žádná barviva, sladidla, pojiva, zahušťovadla, protispékavé látky a látky zvýrazňující chuť.

Doporučené dávkování: 1x denně 1000mg (přibližně půl čajové lžičky) rozmíchejte ve sklenici vody, ovocné šťávy nebo vlažného čaje, popřípadě zamíchejte do vhodného studeného jídla.  Nejvyšší doporučené množství vitamínu C při nedostatku nebo onemocnění je 2g (2000mg). Nadbytečné množství vitamínu C tělo vyloučí.

Tip na citronádu: do nápoje vitamínu C přidejte několik kapek Stevia. Skvěle chutná dětem.

Distributor:  Aspen team s.r.o., Akátová 1175/3, 18200 Praha.

Skladujte v suchu a chladu.

Detailní informace

Nad 1 500 Kč
Nad 1 500 Kč
balení sušených banánů nebo rybízu
Nad 1 750 Kč
Nad 1 750 Kč
balení sušených jahod, malin nebo višní
Nad 2 000 Kč
Nad 2 000 Kč
balení kešu, para ořechů nebo lískových ořechů
Nad 2 500 Kč
Nad 2 500 Kč
balení pistácií nebo pekanových ořechů

Detailní popis produktu

Vitamín C je pro lidské tělo naprosto nepostradatelnou látkou. Přesto ho náš organismus neumí samostatně syntetizovat. O to více bychom si měli dávat pozor na to, abychom dostatek vitamínu C přijímali prostřednictvím potravy, a pokud se nám to nedaří, je na místě sáhnout po potravinových doplňcích.

Kde můžete vitamín C hledat?

Ovoce a zeleniny, které jsou přirozeným, a poměrně bohatým zdrojem vitamínu C není málo. Jedná se například o černý, ale i červený rybíz, šípky, zelí, růžičkovou kapustu, rakytník i jablka. Z exotických plodů obsahuje nejvíce vitamínu C na světě camu camu, bohatá je také acerola, ale i dobře dostupné kiwi anebo citrusové plody.

Vždy bychom měli mít na paměti i to, že tepelnými úpravami se množství vitamínu C v potravě snižuje.

Kolik vitamínu C bychom měli denně přijmout?

Doporučené dávky vitamínu C se podle různých odborníků liší a pohybují se v rozmezí 60 – 250 mg za den. V případě nemoci anebo jiných zdravotních potíží se tato dávka samozřejmě zvyšuje.

Podle Evropského úřadu pro bezpečnost potravin je doporučená denní dávka vitamínu C 90 mg pro muže a 80 mg pro ženu.

Nicméně toho, že byste se vitamínem C předávkovali, se rozhodně nemusíte obávat. Množství, které tělo nespotřebuje, bez potíží vyloučí.

Jaký má vitamín C vliv na zdraví?

Vliv vitamínu C na zdraví člověka není rozhodně zanedbatelný. Jedná se o velice významný antioxidant, který naše tělo chrání před nepříznivými vlivy z okolí, posiluje imunitu, bojuje proti infekcím a podporuje regeneraci tkání. Má vliv na krvetvorbu a vstřebávání železa, na snižování cholesterolu i cukru v krvi. Je prevencí kardiovaskulárních onemocnění, posilou pro pohybový aparát, a také bojuje proti únavě a vyčerpání.

Zkrátka a jednoduše – vitamín C by našemu tělu neměl nikdy chybět, takže pokud víte, že vás jeho nedostatek ohrožuje, pořiďte si praktický doplněk stravy – vitamín C v prášku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.