Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč 🎄Moc děkujeme za přízeň v tomto roce a těšíme se na Vás v novém roce 2025. Skřítkové odpočívají do 6.1., pak se na Vás těší 🎄

Amylon Cukr citronový BIO 20 g

Kód: 0063414
8 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • pečení - citronovým cukrem ozvláštníte svoje klasické moučníky
  • krémy - i studené dezerty můžete provonět citronovým cukrem
  • zmrzlina - citronovou zmrzlinu chuťově ještě zvýrazníte citronovým cukrem
  • nápoje - citronový cukr přinese novou chuť do horkého čaje i do chladivého koktejlu

Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Bio citronový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.

Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.

Tento citronový cukr je jedním z BIO řady produktů od společnosti AMYLON. Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. BIO potraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení:

Cukr třtinový*, mletá citronová kůra* (2,5 %), citronové aroma. Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Energetická hodnota 1 673 kJ / 394 kcal
Tuky: 0,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 98,2 g
z toho cukry: 96,2 g
Bílkoviny: 0,2 g
Sůl: 0,1 g

 

Také se vám někdy stává, že pečete dort, bábovku či buchtu, v receptu se mimo jiné objeví citronová kůra, ale nemáte zrovna při ruce ani jeden citron? Anebo máte, ale jeho slupka je natolik podezřelá, že nehodláte riskovat nastrouhat ji do těsta? Pak se vám může hodit citronový cukr.

Vyznavači zdravé výživy by vám něco podobného zřejmě vůbec nedoporučili, protože bílý řepný cukr vám nic pozitivního nepřinese, ale tento se vyrábí z cukru třtinového, který není ochuzen o původní živiny procesem rafinace. A navíc, jak cukrová třtina, tak i citrony, pochází z ekologického zemědělství a jsou certifikované jako BIO, takže tomuto výrobku nelze nic vytknout.

Citronový cukr můžete směle využít pro jakýkoli recept přípravy zdravých sladkých dobrot z celozrnné mouky, ovoce, oříšků, přírodních dochucovadel na bázi sirupů a dalších ingrediencí, s nimiž nebude vaše tělo strádat, ale naopak si z nich něco pozitivního odnese.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Amylon je značka, kterou mnozí z vás pamatují ještě z doby socialismu. Pod značkou Amylon se již tehdy u nás prodávaly velmi oblíbené kakaové, čokoládové, malinové a vanilkové pudinky a žádná hospodyňka si nedokázala představit, že by jí doma ve spíži chyběl skořicový, citronový či vanilkový cukr anebo kypřící prášek do pečiva, případně kypřící prášek do perníku.

Amylon je ryze česká potravinářská firma, která se na kypřící prášky, ochucené cukry a pudinky v prášku vysloveně specializuje. Historie firmy se datuje od roku 1891, založil ji podnikatel František Malínský, který v roce 1912 sloučil své čtyři škrobárny na Vysočině, čímž vznikla akciová společnost Amylon. Společnost si dobře vedla i v období obou světových válek, za socialismu přešla do rukou státu a v roce 1994 byla privatizována. Status akciové společnosti si firma udržela dodnes, je to jeden z nejstarších a nejúspěšnějších českých potravinářských výrobců.