Třtinový cukr
Nejprodávanější
BIO třtinový cukr se stal nejvýznamnějším konkurentem vůči bílému řepnému cukru. Přírodní třtinový cukr totiž obsahuje minerální a stopové prvky, které v bílém cukru nenajdete. Bílý cukr je také považován za „bílý jed“, k jeho metabolizaci si tělo musí sáhnout do vlastních minerálních rezerv, zatímco třtinový cukr tmavý vám minerály naopak dodá. Jaké má třtinový cukr výhody, je tedy celkem jasné, hnědý třtinový cukr je především výživnější, zdravější, a lze s ním sladit prakticky vše, co vás napadne.
Nerafinovaný třtinový cukr můžete sypat do kávy a do čaje, využívat jej pro vaření a pečení, a začít s třtinovým cukrem dietu, i když samozřejmě úplně dietní není. Sladí ale mnohem více, než cukr řepný, a tak jej spotřebujete zhruba o polovinu méně. Proto je také třtinový cukr zdraví přínosnější a nezpůsobuje tak silné překyselení organismu, jako rafinovaný bílý jed.
Samozřejmě to se slazením nesmíme přehánět a namísto sladkostí a moučníků bychom měli dávat přednost hlavně přirozené chuti ovoce a zeleniny. Jako sladidlo je však třtinový cukr doporučován každému, kdo je na cestě k posílení vlastního zdraví, a vyplatí se nakupovat třtinový cukr 1 kg balení s množstevní slevou.