Tempeh startér
Kód: 12318Související produkty
Detailní popis produktu
Rozhodně za zmínku stojí tempeh, který je výbornou pochutinou a především zdravou, je totiž plný luštěnin, proteinů a vlákniny. Za vším stojí spory kulturní plísně Rhizopus oligosporus. Je pravdou, že tempeh má svoji domovinu v Indonésii, ale u nás se začíná rovněž pomalu zabydlovat. Sója, kterou uvaříte, není moc dobře stravitelná a jedinou možností, jak si ji tak trochu vylepšit je využití fermentačních postupů. V tomto případě v natto nebo i miso. Díky tomu jsou veškeré živiny pro tělo přijatelné a za pomoci jedlé plísně si tak můžete vytvořit velmi chutnou pochutinu, navíc přirozeně i plnou zdravých zdrojů.
Čerstvý hermelín?
Nenechte se zmást, on totiž jen tak vypadá, přesně jako hermelínek. Jedlá plíseň luštěninou pěkně proroste, pokud se budete držet přiloženého návodu a vytvoří tempeh bloček, který můžete krásně krájet. Jen tento tempeh nelze konzumovat jen tak hned, je nutná jeho další úprava a to blanšírováním nebo rovnou smažením. To je poté pochoutka, která má oříškovou chuť. Suprově se hodí do salátů, ale nezkazíte tím ani burger nebo omáčku, ke které se bude podávat rýže. Pokud se zajímáte o racionální výživu, tak je to pro vás velmi zajímavý, chutný a bílkovinami nabitý produkt.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.