Syřidla
Nejprodávanější
Abychom dokázali z kravského mléka vyrobit domácí tvaroh nebo měkký sýr, potřebujeme mimo jiné i syřidlo neboli mikrobiální syřidlový preparát. Syřidlo obsahuje speciální enzym, který mléko srazí – vytvoří se v něm hrudky mléčného proteinu, nazývané sýřeninou, která plave v syrovátce vodové konzistence.
Mikrobiální syřidla jsou založena čistě na přírodní bázi a přidává se k nim v malém množství pouze stabilizační a zcela nezávadné přísady chlorid vápenatý a chlorid sodný (sůl). Syřidla neobsahují žádné nežádoucí chemické sloučeniny, jako jsou barviva či dochucovadla.
Výroba domácího sýra a tvarohu je velmi jednoduchá a vy si tak z prověřených zdrojů, které dodávají na trh vysoce jakostní, například alpské mléko, můžete připravovat výživné a chutné zakysané mléčné produkty s probiotickou kulturou, prospěšnou pro náš trávicí trakt. Domácími sýry a tvarohem pohostíte vaše přátele dle staročeských tradic, kdy si lidé vyráběli doma mléčné výrobky podobným způsobem.