Spory plísně kodži - bílé na miso a amazaké
Kód: 12303Související produkty
Detailní popis produktu
Než začněte tak trochu kroutit očima nebo dokonce celou hlavou, že tedy plíseň do kuchyně rozhodně nepatří, tak ještě chvilku vydržte a přečtěte si, co to vlastně kodži je a proč je tak výjimečná v gastronomii. Možná vás dokonce překvapí, že ji máte i vy ve své domácnosti a možná ji i velmi často používáte, aniž byste vůbec tušili. V podstatě kodži je buď samotná plíseň Aspergillus oryzae, případně se může jednat o obilovinu, na které právě plíseň vyrostla. Je skutečně jedlá a nemusíte se jí obávat, jelikož neprodukuje žádné mykotoxiny. Naopak její kouzlo spočívá v tom, že umí obilovinu během 24 hodin napustit trávicími enzymy a přidá jí na sladkosti.
A teď jsme tak trochu u vaší spíže. Následně se z takto připravené obiloviny vyrábí například sójová omáčka, miso, slaná jemná pasta shio koji nebo také saké. To samozřejmě není jediná její přítomnost v potravinách, dokonce se používá i na rychlé staření masa a vy si poté pochutnáte na skvělém steaku.
Čistá očkovací kultura
Pokud chcete mít jistotu v očkovací kultuře, tak si neváhejte objednat kvalitní očkovací prášek, který nebude zajisté kontaminovaný a se sporami kulturní plísně Aspergillus oryzae neboli také lidově řečeno kropidláku rýžového, se vám bude dílo zajisté dařit.
Vybrat si můžete ze dvou variant
- plíseň s bílými sporami – vyniká silnými sladovacími vlastnostmi, je vhodná na světlé i červené miso, saké i amazaké
- plíseň se zelenými sporami – je s menším obsahem cukru, vhodná na výrobu kome kodži za účelem staření masa, na tmavé miso a sójovou omáčku.
Se zásilkou obdržíte i podrobný návod, takže se nemusíte obávat toho, že něco pokazíte. Kultivace je velmi jednoduchá a vy prožijete jedinečný gasto zážitek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.