Skořice
Nejprodávanější
Některá exotická koření jsou v naší kuchyni nenahraditelná. Umíte si představit, že by neexistovala vanilka a vy jste si nemohli pochutnat na vanilkovém pudinku nebo buchtičkách s krémem? Velice podobné je to i se skořicí.
Skořici přidáváme do lívanců, ovesných a krupicových kaší, do jogurtu s ovocem. Velmi chutná je na opékaném banánu na kokosovém oleji, anebo v zapékaných jablkách. Skořici můžete přidat také do ovocného čaje s nakrájeným jablkem, kde nápoj provoní a dodá mu i na potřebné chuti.
Skořice je dle principů Tradiční čínské medicíny zahřívající koření, podporuje trávení a prokrvuje žaludeční sliznici, ovšem skořici je také nutné dávkovat v rozumné míře. Pro dospělého člověka je maximální denní dávka 3 gramy, což je přibližně jedna čajová lžička.
Skořici u nás můžete zakoupit v jemně mleté nebo celé podobě, včetně pěstovaných cejlonských odrůd v BIO kvalitě. Cejlonskou skořici považují mnozí vyhlášení kuchaři za nejlepší na světě.