Provozujete nějaký sport nebo vykonáváte fyzicky náročnou práci a hledáte vhodný zdroj pro doplnění proteinů? Pak byste mohli využít rýžový protein, je to veganská záležitost, bez lepku a laktózy, kterou lidský organismus dobře snáší. Rýže nebývá zdrojem nežádoucích alergických reakcí.
A jaké jsou další výhody rýžového proteinu? V první řadě je velmi dobře stravitelný, rýže sama o sobě je považována za dietní potravinu a je zařazována při chorobách trávicího traktu jako jedna z prvních obilovin pro základní výživu organismu. Naše tělo dokáže využít všechny složky z rýžového zrna ve velice krátké době a s vysokou biologickou dostupností, a proto je rýžový protein ideálním doplňkem stravy po sportovních aktivitách a další fyzické námaze.
Hnědá rýže – důležitým hodnotícím kritériem kvality rýžového proteinu je jeho vstupní surovina. Tou by měla být pouze hnědá rýže v BIO kvalitě, s vysokým obsahem minerálů, stopových prvků a vlákniny. Bílá rýže je o tyto prvky ochuzena a je pro výrobu rýžového proteinu nevhodná.