Řadíte se mezi aktivní sportovce, anebo vykonáváte fyzicky náročné povolání? Pak vám jistě nemusíme připomínat, jak velký význam má regenerace, odpočinek a hlavně dostatek proteinů ve stravě.
Dodávat do organismu proteiny neboli bílkoviny lze mnoha způsoby, ovšem pokud upřednostníte ty rostlinného původu, získáte tím další významné benefity, zejména v porovnání s masitou stravou. Jednou z možností, jak si dopřát opravdu výživné a syté rostlinné proteiny jsou proteinové těstoviny. V této formě jsou i velmi dobře stravitelné a jsou vhodné i pro dietní režim při některých chorobách trávicího traktu.
Proteinové těstoviny se vyrábí většinou z červené čočky, ze zeleného hrachu, z cizrny anebo z luštěninových směsí, někdy s přídavkem červené řepy. Proteinové těstoviny obsahují všechny přirozené výživové složky včetně vlákniny, poměr složek je vyvážený a těstoviny nejsou ochuzené ani o minerální a stopové prvky, což bývá problém u těstovin z bílé mouky.