Ovocné sirupy z třtinového cukru
Nejprodávanější
Plody šípku jsou vyhlášené pro velmi vysoký obsah vitamínu C, provitamín A (betakarotén) a další podpůrné látky, které výrazně posilují imunitu a zabírají na virové choroby. Proto se také domácí šípkový sirup stal běžnou součástí podzimní přípravy na zimu již v kuchyních našich babiček.
Šípkový sirup za studena, podobně jako citronový sirup za studena, zabírá na všechny respirační viry tím, že posílí přirozenou obranyschopnost těla. Účinky šípkového sirupu se projevují velmi rychle zvláště tehdy, jedná-li se o kvalitní šípkový sirup bez vaření, vyrobený šetrně, aby si zachoval své původní složení. Doslazuje se pouze kvalitním hnědým třtinovým cukrem.
Šípkový sirup s medem je obohacený o další vitamíny a minerální látky, med luční i lesní pochází z tuzemských zdrojů a z východního Slovenska a tento přípravek se hodí i k dochucování sladkých kaší a dezertů, přičemž cena šípkového sirupu není nijak vysoká.