Ořechová másla a krémy
- Arašídová másla a krémy
- Arašídovo kokosová másla a krémy
- Kešu másla a krémy
- Kokosová másla a krémy
- Lískooříšková másla a krémy
- Mandlová másla a krémy
- Pistáciová másla a krémy
Nejprodávanější
Součástí zdravého jídelníčku jsou kromě vyváženého množství obilovin, luštěnin, ovoce, zeleniny, také zdravé oleje a tuky. Nejvíce je jich obsaženo v rostlinných semínkách a ořeších. Lidé již v dávných dobách znali jejich sílu, byli si dobře vědomi, že jsou velmi výživné, ale také velice chutné.
Ořechy můžeme konzumovat v syrovém stavu nebo ve formě pomazánek či ořechových másel, přidávají se do různých pokrmů, jsou běžnou přísadou v cukrovinkách a dezertech. Obsahují velké množství nenasycených mastných kyselin, proteinů, vlákniny a jsou významným zdrojem vitamínu E, minerálních látek a stopových prvků. Pokud se nad tím zamyslíme trochu více do hloubky, uvědomíme si, že ořechy a semena jsou vlastně natolik výživné plody, že z nich dokáže vzejít nová živá rostlina.
Pestrý výběr ořechových másel a krémů
Máslo a krém z vlašských nebo lískových ořechů – lískové a vlašské ořechy jsou doslova nabité živinami. Nejvýznamnější z nich jsou esenciální aminokyseliny, minerální a stopové prvky a především nenasycené mastné kyseliny omega 3 a omega 6. Mají také nízký glykemický index a tím pádem jsou vhodné jako ideální strava pro každého bez rozdílu věku, rovněž i pro osoby trpící diabetem. Krémy a másla neobsahují žádné konzervační přísady, ani laktózu, barviva nebo umělá aromata.
Kešu ořechy – obsahují velké množství minerálů, zvláště vápníku, hořčíku, železa a selenu. Jsou velmi chutné a výživné, ať je konzumujete jako samostatné plody, nebo ve formě pomazánky na pečivo.
Mandle – mandlová másla a krémy se vyrábí z vyšlechtěné odrůdy mandloní, jejichž plody nejsou hořké. Mandle jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu a mandlové máslo vyniká především svou jedinečnou chutí a vůní, která tuto oblíbenou pochoutku připomíná.
Arašídy – podzemnice olejná je jedním z nejvyhledávanějších zdrojů zdravých tuků. Arašídové máslo má výbornou a nezaměnitelnou chuť a díky tomu je také nejprodávanějším druhem těchto výrobků. Lze jej jíst samostatně jako vynikající pochoutku, nebo jej mazat na pečivo, přidávat s džemem k palačinkám, anebo smíchat spolu s ostatními ingrediencemi do těsta sladkých moučníků. Opravdoví gurmáni mohou vyzkoušet i vzájemné kombinace krémů. Zvlášť chutné je spojit arašídový krém s máslem z vlašských nebo lískových ořechů.