Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Nopal BIO 330g

Kód: 264
380 Kč
Skladem

Použití: prášek rozmíchejte v 200-250ml vody nebo džusu a vypijte nejlépe 20min před jídlem. Lze použít i jako přísadu do jídel.

CZ-BIO-002

Složení: 100% nopal (Opuntia ficus indica) v prášku z ekologického zemědělství. Množství účinné látky nopalu na denní dávku 9-15g.

Doporučené dávkování: 1-2 čajové lžičky 3x denně (tj. 9-15g).

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 981kJ/234kcal, tuky 0,9g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g, sacharidy 33g z toho cukry 4g, vláknina 43g, bílkoviny 3,1g, sůl méně než 0,01g.

Výrobek se nesmí používat jako náhrada pestré stravy. Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Skladujte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Neobsahuje žádná aditiva, barviva nebo dochucovadla. Doplněk stravy. Země původu: Mexiko

Distributor: Aspen team s.r.o., Akátová 1175/3, 182 00 Praha, Česká republika.

Detailní informace

Nad 1 500 Kč
Nad 1 500 Kč
balení sušených banánů nebo rybízu
Nad 1 750 Kč
Nad 1 750 Kč
balení sušených jahod, malin nebo višní
Nad 2 000 Kč
Nad 2 000 Kč
balení kešu, para ořechů nebo lískových ořechů
Nad 2 500 Kč
Nad 2 500 Kč
balení pistácií nebo pekanových ořechů

Detailní popis produktu

Pokud o dovolené zavítáte do krajů, kde rostou opuncie, nezapomeňte je ochutnat. Narazit na ně můžete nejen v Americe, ale také třeba ve Středozemí. Díky jejich příznivým účinkům na zdraví člověka se opuncie cíleně pěstují a zpracovávají na mnoho způsobů. Navíc jsou jejich plody velmi chutné a čas od času se tak objevují i na pultech českých obchodů.

Opuncii neboli nopál Evropané objevili spolu s Amerikou, ovšem již dávno předtím ji konzumovali místní obyvatelé díky její vysoké výživové hodnotě.

V plodech nopálu najdeme vlákninu, vitamíny A, B i C, minerály (vápník, hořčík, draslík, sodík, železo, zinek a selen), pektin, 17 druhů aminokyselin včetně těch esenciálních, a také alkaloid berberin, a samozřejmě i další živiny. Opuncie dokáže člověka dobře zasytit, ovšem její energetická hodnota je poměrně nízká. Není proto divu, že se konzumace nopálu doporučuje při redukčních dietách.

I v českých obchodech se nezřídka prodává nopálové pečivo z nopálové mouky, která je nejen výživově zajímavá, ale navíc přirozeně bezlepková.

Na pečení můžete nopálovou mouku využít i vy. Stačí, když nopálovým práškem nahradíte menší část anebo rovnou veškerou obilnou mouku uvedenou v receptu.

Prášek z nopálu můžete užívat i jako doplněk stravy – stačí rozmíchat doporučené množství v nápoji a vypít.

Lidové léčitelství doporučuje konzumaci nopálu hned z několika důvodů. Uvádějí se jeho příznivé účinky na snižování cholesterolu a hladiny cukru v krvi. Doporučuje se proti zácpě, protože čistí a reguluje funkci střev. Díky obsažené vláknině dobře zasytí. Alkaloid berberin zklidňuje nervovou soustavu. Příznivé účinky nopálu na hydrataci a ochranu pokožky jsou důvodem, proč se využívá v kosmetice pro výrobu krémů.

Chcete využít nopál pro zdraví? Kupte si nopálový prášek anebo praktické tablety, jež můžete užívat pravidelně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.