Mořské řasy směs BIO 50 g
Kód: 008DP049Detailní popis produktu
Směs tří mořských řas Wakame BIO, Nori BIO a Sea Lettuce/Mořského salátu BIO. Směs se vyznačuje pestrostí barev a chutí a je tak výborná do salátů, polévek nebo jako přísada do rýže, těstovin a dalších pokrmů.
Mořské řasy Nori pochází z divoké přírody a čistých vod v severozápadní části Tichého oceánu. Řasy Wakame a Sea Lettuce / Mořský salát se sbírají ručně na pobřeží Galicie ve Španělsku v oblasti soutoku Atlantského oceánu s Kantaberským mořem na jihu Biskajského zálivu, která se vyznačuje vydatným slunečním svitem a čistou oceánskou vodou.
Mořským řasám se často říká mořská zelenina. Tato zelenina mořského původu má vynikající nutriční vlastnosti a velký potenciál ve světě správné výživy. Malé množství mořských řas dodá většině pokrmů bohatou chuť a zvyšuje jejich nutriční hodnotu. Mořské řasy jsou bohaté na minerály a stopové prvky jako například jód. Mají vysoký obsah vlákniny a obsahují kvalitní bílkoviny.
Mořské řasy od společnosti Porto-Muiños jsou pěstovány a sklízeny podle pravidel ekologického zemědělství a nesou označení BIO. Také splňují podmínky certifikace V-Label, která je známkou kvality pro veganské a vegetariánské produkty. Jedná se o regulovaný a udržitelný ruční sběr mořských řas ve volné přírodě na pobřeží při nízkém přílivu nebo s potápěním pod vodou v povolených oblastech jejich přirozeného výskytu. Řasy se suší při nízkých teplotách a po zabalení jsou připraveny k použití v kuchyni jako všestranná přísada k přípravě různých druhů pokrmů.
Příprava: Před konzumací namočte řasy na 10 minut do vody nebo vařte ve vodě minimálně po dobu 5 minut. Po namočení zvýší svou suchou hmotnost přibližně 6krát.
Použití: Po namočení ve vodě nebo blanšírované se výborně hodí do salátů. Vařené do polévek, krémů, kroket, míchaných vajec a dušených pokrmů. Jako příloha k rybám nebo mořským plodům. Jako přísada při přípravě rýže a těstovin. Jsou vhodné pro vegetariány i vegany.
Místo sběru:
Wakame: Vyskytují se v ekosystémech galicijských ústí řek. Často rostou přichyceny na skalách a jsou viditelné při odlivu na otevřeném pobřeží. Nejvíce se rozmnožují ve studených vodách v hloubce od jednoho do tří metrů.
Nori: Zvláště hojné jsou na jaře na skalách mírně omývaných přílivem, kde se vyskytují i mlži. Jejich jemné purpurové listy tvoří velké populace pokrývající skály v blízkosti pláží na otevřeném moři.
Sea lettuce/Mořský salát: Rostou přichycené na kamenech, hrubém písku nebo mušlích na místech se slabými vlnami, dobře osvětlených a bohatých na živiny. Mohou tvořit rozsáhlá místa připomínající sady nebo louky.
Vlastnosti:
Chuť, vůně a barva: Směs tří mořských řas různých tvarů, barev a chutí. Bílá barva, která se na řasách může objevit, pochází z jejich vlastních solí, které působí jako přírodní konzervant.
Textura: Jemná a chrupavčitá textura Sea Lettuce/Mořského salátu a Nori se snoubí s lehce křupavou a masitou strukturou Wakame.
Výživové údaje na 100 g (řas v usušeném stavu):
energetická hodnota 780 kJ / 188 kcal
tuky 1.3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0.6 g
sacharidy 9.6 g
- z toho cukry 0 g
vláknina 31 g
bílkoviny 19 g
sůl 7.6 g
jód 10495 µg (6997 % doporučené denní dávky)
Složení: 100% směs mořských řas Wakame (Undaria pinnatifida), Nori (Porphyra spp.) a Sea Lettuce/Mořského salátu (Ulva spp.) sušených z ekologického zemědělství. Bílá barva, která se na řasách může objevit, pochází z jejich vlastních solí, které působí jako přírodní konzervant.
Mohou obsahovat stopy mořských korýšů, měkkýšů nebo ryb a drobné přírodní části mořského původu.
Hmotnost: 50 g
Vyrobeno ve Španělsku.
Distributor: Díky přírodě s.r.o., Nademlejnská 600/1, 198 00 Praha, Česká republika, www.dikyprirode.cz
Kontrolováno: CZ-BIO-002. Zemědělská produkce EU / mimo EU.
Certifikováno: Produkt je držitelem ochranné známky V-Label, která je zárukou kvality pro veganské a vegetariánské produkty.
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Po otevření uchovávejte v uzavřeném obalu.
Charakteristika: Potravina
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.