Mléčný kefír - min. trvanlivost do 10/2024
Kód: 9882Související produkty
Detailní popis produktu
Nejedná se o tibetskou houbu.Pokud hledáte ji jedná se o produkt https://www.nakliceno.cz/kultury/tibetska-houba-mlecny-kefir/
Kultura má velmi blízký původ, ale jednotlivé druhy kultury byli selektovány s z nich byla vytvořená nová směs. Ta je více vhodné pro další použití v mlékárenství. Lze lépe a rychleji množit, sušit a nabízí i krémovější a lahodnější chuť. Upřímně většině chutná tento více než Tibetská houba :)
Určitě je doporučujeme vyzkoušet. Z pohledu uživatele nabízí menší náročnost než Tibetská houba, o kterou je nutné se neustále starat. Nelze bohužel uchovat v sušené nebo mražené formě. Respektive lze, ale její aktivace není snadná. Bohužel tato kultura netvoří kefírová zrna a nemnoží se do nekonečna jako Tibetská houba. Doporučujeme použít cyklus opakování 10x. I poté je možné s kulturou pracovat, ale v domácím prostřední není 100% čistota a po čase nemusí být správné zastoupení mikroflóry.
Mléčný kefír vlastní výroby
Zdravý a chutný mléčný kefír si můžete vypěstovat sami doma. Postačí vám k tomu kultura, živočišné mléko, které je pasterizované nebo UHT a sklenice, která bude odpovídat velikosti 1 litru. Tento zdravý nápoj nepotřebuje mnoho péče. Postačí do mléka vsypat kulturu a sklenici dobře uzavřít. Během 1-2 dnů je mléčný kefír hotový a vy si můžete užívat zdravý nápoj, který podpoří váš zdravý životní styl. Navíc se dá opětovně vypěstovat další várka. Domácí kefír nebyl nikdy jednoduší.
Přínosné benefity pro zdraví
Určitě je třeba zpočátku omezit konzumaci mléčného kefíru. Tělo si musí na fermentovanou potravinu pomalu zvykat. Běžná střevní mikroflóra není zvyklá na větší přísun nových bakterií, které jsou velmi přínosné pro tělo. Začínejte popíjet mléčný kefír průběžně po malých dávkách. Mléčný kefír podpoří imunitu, dodá tělu řadu prospěšných látek. Konzumace může prospět lidem, kteří mají problémy s hustotou kostí nebo přímo s výrobky, které obsahují laktózu. Navíc vám může udělat radost i to, že jste si ho sami vypěstovali.
Obsahuje 1 sáček sušené kultury (přímé očkování do 1 l mléka).
Země původu: Česká republika
Vyrobit si kvalitní, chutný a především zdravý nápoj nebylo nikdy jednodušší. Zvládnou to i úplní začátečníci. Navíc je důležité zdůraznit, že mléčný kefír patří mezi skutečně lahodné mléčné fermenty, které prospějí organismu. Výhodou je, že obsahuje živé kultury probiotika, které podporují zdravou střevní mikroflóru. V podstatě pozitivním způsobem ovlivňuje trávení a podporuje zdravý imunitní systém. Jednoduše řečeno, neměl by rozhodně chybět ve zdravém jídelníčku.
Výhodou mléčného kefíru je rovněž i to, že prospěšné bakterie mohou skutečně pomoci i lidem, kteří trpí intolerancí na laktózu. Je to z toho důvodu, že proces fermentace výrazně snižuje obsah laktózy. K tomu, abyste si tuto lahůdku vychutnali, tak potřebujete kulturu, živočišné mléko, které je pasterizované nebo UHT a uzavíratelnou sklenici. Také není problém si připravit kefír v jogurtovači. Pak jen dodržet správný postup podle přiloženého návodu a můžete se těšit na mléčný kefír vlastní výroby.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
To nejcennější, co každý z nás vlastní, je pevné zdraví. Jestliže nám schází, nic nás nedokáže rozveselit tak, jako uzdravení. Abychom si zdraví uchovali i do vysokého věku, je ovšem zapotřebí mu věnovat náležitou pozornost. To už zjistili mnozí z nás, kteří nakupují potraviny převážně ve specializovaných obchodech (e-shopech) se zdravou výživou.
Pod tímto pojmem lze shrnout velmi široký rozsah zboží – luštěniny, ořechy a semínka, celozrnné obiloviny a těstoviny, sušené ovoce, kompoty, džemy, mouky, másla a krémy, müsli, sirupy, soli, proteiny, superpotraviny, vitamínové doplňky, přírodní sladidla, mořské řasy, koření, limonády, a dokonce i přírodní čisticí prostředky.
Velmi bohatý sortiment produktů zdravé výživy, který se neustále rozrůstá, poskytuje i obchod Naklíčeno. Snaží se většinu zboží nabízet v BIO kvalitě, plodiny pěstované šetrným a přirozeným způsobem, a nabídnout vám to, co neobjevíte v běžném supermarketu.