Pšenici znají lidé již několik tisíc let. Ovšem až donedávna ji užívali především k produkci semen – obilí. Využití zelených výhonků pšenice je tedy poměrně horkou novinkou. Co nám může zelená pšenice nabídnout?
K tomu, abychom měli z pšenice velký užitek, nemusíme zdaleka čekat jen na to, až dozraje. Když ji sklidíme zhruba v patnácti centimetrové výšce, šetrně usušíme a následně rozemeleme, získáme prášek nabitý celou řadou výživově hodnotných látek. A právě z nich si můžeme snadno a rychle připravit zdravotně prospěšný nápoj.
Nápoj z mladé pšenice se stal doslova hitem posledních let. Můžete si ho nejen připravit doma ze zakoupených surovin, ale můžete si ho už dokonce objednat k pití v různých restauracích anebo třeba čajovnách. Je tedy jasné, že přínos mladé pšenice pro zdraví člověka si uvědomuje čím dál, tím více lidí.
K tomu, aby se vliv mladé pšenice příznivě podepsal na vašem zdraví, je důležité, abyste ji užívali pravidelně. Pokud se nechcete trápit pěstováním v domácích podmínkách, můžete si ji koupit v podobě praktického prášku, ze kterého vyrobíte výživný nápoj během několika krátkých okamžiků.
Jaké hodnotné látky v mladé pšenici najdete?
Je jich mnoho! Jedná se o vitamíny (vitamín C, E, K vitamíny skupiny B), enzymy, minerály (draslík, fosfor, hořčík, jod, kobalt, mangan, měď, selen, sodík, vápník, zinek, železo), antioxidanty, a ještě jiné důležité živiny. Pšenice obsahuje také barviva karotenoidy a chlorofyl. Není proto divu, že se tato zelená potravina řadí do kategorie superpotravin.
Jak prospívá našemu zdraví?
Do doby, než budou provedeny potřebné odborné výzkumy, se musíme spokojit se závěry lidového léčitelství. Podle něj je nápoj z mladé pšenice ideálním doplňkem stravy při poruchách spánku, onemocnění jater, chudokrevnosti a poruchách trávení. Pomáhá neutralizovat kyselé látky v organismu, detoxikovat a bojovat proti příznakům stárnutí.