Mandlový protein BIO 200g
Kód: 4348Detailní popis produktu
Mandlový protein se získává mechanickým lisováním loupaných mandlí. Během tohoto procesu se částečně oddělí tuk, který se využívá na výrobu mandlového oleje a sacharidy. Vzniklá pasta se dále suší a rozemele na jemný prášek.
Mandlový protein mimo kvalitního spektra bílkovin je bohatý na obsah vlákniny.
Použití:
Dávkování je velmi individuální a je třeba zohlednit fyzickou aktivitu. Doporučujeme použít 1-2 polévkové lžíce (15–30 g) denně. Z jedné dávky (30 g) dostane 14 g bílkovin.
TIP: Mandlový protein rozmíchejte ve svém oblíbeném smoothie nebo ho přidejte do snídaňových kaší, jogurtů, müsli či do těsta při pečení. V receptech můžete nahraďit část mouky mandlovým proteinem. Obohatí těsto chuťově i nutričně.
Věděli jste že?
V jedné mandli je 0,25 g proteinu? K získání 14 g mandlového proteinu byste museli sníst cca 60 mandlí.
Země původu: Španělsko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Natu je ryze česká firma, která o sobě tvrdí, že propadla „vášni pro zdravý životní styl s láskou k přírodě“. Leží jí na srdci, že většina současné populace nemá dostatek času sama na sebe, a proto se odbývá ne zrovna kvalitními potravinami z běžných obchodních řetězců. Čím více zpracované potraviny jsou, tím více jsou také kontaminované syntetickými dochucovadly, jak nám to vtipně naznačila firma Tricatel ve filmu Křidýlko nebo stehýnko s Louis de Funesem.
Natu se proto věnuje převážně poctivé ruční práci zpracování surovin a výrobě potravin bez rafinovaného cukru, umělých sladidel, barviv, dochucovadel a ostatních nepřirozených chemických aditiv. Výrobky také neobsahují laktózu a lepek a rovněž kontroverzní palmový olej. Natu vyrábí i krásné kokosové misky, vidličky a lžičky a bambusové termohrnky.
Společnost Natu se také snaží balit své výrobky šetrně k životnímu prostředí, většina výrobků putuje k zákazníkům ve stoprocentně recyklovatelných obalech.