Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Kurkuma BIO mletá 100g

Kód: 741
69 Kč
Skladem

BIO a RAW prášek z kurkumy Zdravý den® je oblíbeným kořením a již po několik tisíciletí se používá v systému tradiční ajurvédské a čínské medicíny. Pozitivně působí na trávení, imunitní systém, krevní oběh a celkově kardiovaskulární systém.

CZ-BIO-002

Použití: v kuchyni jako koření na dochucení sladkých i slaných pokrmů.

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 1482kJ/354kcal, tuky 10g z toho nasycené mastné kyseliny 3,1g, sacharidy 65g z toho cukry 3,2g, vláknina 21g, bílkoviny 8g, sůl 0,06g.

Složení: 100% prášek z oddenku kurkumy dlouhé (turmeric, Curcuma Longa) z ekologického zemědělství. 

Skladujte v suchu a temnu, chraňte před teplem. Země původu: Indie. Neobsahuje žádná aditiva, barviva nebo dochucovadla. EAN 8594172692269

Detailní informace

Nad 1 500 Kč
Nad 1 500 Kč
balení sušených banánů nebo rybízu
Nad 1 750 Kč
Nad 1 750 Kč
balení sušených jahod, malin nebo višní
Nad 2 000 Kč
Nad 2 000 Kč
balení kešu, para ořechů nebo lískových ořechů
Nad 2 500 Kč
Nad 2 500 Kč
balení pistácií nebo pekanových ořechů

Detailní popis produktu

Pokud jste se doposud neseznámili s kurkumou, tak jistě znáte alespoň kari – směs koření, jehož je právě kurkuma podstatnou součástí. Nicméně i kurkumu se vyplatí poznat blíže – jedná se o velice užitečné koření, které nejenže dokonale ochutí vaše jídla, ale ještě navíc prospěje vašemu zdraví.

Kurkuma se vyrábí z oddenků kurkumovníku dlouhého (Curcuma longa). Jedná se o pěknou asijskou rostlinu, blízkého příbuzného zázvoru. Pochází z jižní Asie, ale kvůli pěstování koření se rozšířila i na jiná místa. A dokonce na ni můžete narazit i v českých domácnostech – prodává se jako pokojová rostlina i jako řezaná květina do kytic. Pro výrobu koření se podzemní oddenky kurkumovníku nejdříve usuší, a poté namelou na kurkuma prášek.

Prášek z kurkumy je skvělou přísadou do mnoha teplých i studených jídel. Toto koření má svou specifickou zemitě kořenitou vůni a mírně štiplavou chuť. Přirozeně se hodí do pokrmů thajské, indické a indonéské kuchyně, ale neváhejte ho využít i v mnoha českých receptech. Třeba k ozvláštnění pokrmů z ryb, kuřecího masa, do rýže, omáček, polévek, a klidně i do sladkých jídel.

Kurkuma je světu prokazatelně známá minimálně deset tisíc let. V asijských zemích se ovšem zdaleka nepoužívala pouze jako koření, ale také jako zkrášlovací prostředek, k barvení, pro své léčivé účinky, i k náboženským obřadům.

A právě kvůli jejím zdravotně příznivým efektům ji indická léčebná nauka ájurvéda využívá již po tisíce let, a stejně tak je oblíbená i v tradiční čínské medicíně jako povzbuzující prostředek.

Jestliže vás zajímají prokazatelné účinky kurkumy na zdraví člověka, můžete počítat s jejími protizánětlivými účinky. Je dobrým antioxidantem, má příznivý vliv na trávení, a také na krevní oběh člověka.

Jak je tedy vidět, tak dochutit si čas od času jídlo kurkumou se z mnoha hledisek vyplatí!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.