Křupavý snack
Už jste někdy ochutnali smaženou čočku? Nebývá příliš zvykem, že by si někdo doma čočku smažil, maximálně ji uvaří a podává jako přílohu, anebo jí zahustí čočkovou polévku. Pokud ovšem čočku usmažíte na kokosovém oleji, získáte vynikající křupavý snack, který vás osloví svou konzistencí, vůní a mimořádnou chutí.
Křupavý snack s mořskou solí, s česnekem nebo kajenským pepřem (chilli papričkami) se báječně hodí pro každé pohoštění při slavnostních příležitostech na oslavách narozenin, na svatbách či promocích, ale zachutná i venku v přírodě, zvláště pak v chladném počasí, kdy provozujete zimní sporty nebo se venku pohybujete za deště a ledového větru.
Snack si můžete vzít kamkoli, spolehlivě zasytí a doplníte jím proteiny, sacharidy, vlákninu, vitamíny skupiny B a minerály, zejména zinek, fosfor, železo, vápník a hořčík. Čočka je jedna z nejzdravějších luštěnin a ve spojení s česnekem a chilli papričkami a ve smažené úpravě na kokosovém oleji je i velmi dobře stravitelná.