Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Kombucha násada Stevikom 150 g

Kód: 10552
118 Kč
Skladem

Detailní informace

Nad 1 500 Kč
Nad 1 500 Kč
balení sušených banánů nebo rybízu
Nad 1 750 Kč
Nad 1 750 Kč
balení sušených jahod, malin nebo višní
Nad 2 000 Kč
Nad 2 000 Kč
balení kešu, para ořechů nebo lískových ořechů
Nad 2 500 Kč
Nad 2 500 Kč
balení pistácií nebo pekanových ořechů

Detailní popis produktu

Mimo této násady nabízíme i vlastní čerstvou kulturu o větší 6-8 cm 300 ml. Kulturu vždy balíme čerstvou a zasíláme ihned, abychom zajistili nejvyšší možnost kvality.

Množství kultur testováno ve státním veterinárním ústavu v Jihlavě

 

Doporučujeme zvážit i tento produkt https://www.nakliceno.cz/kultury/kombucha-houba-a-nasada/

 

Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus – mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.

Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

Stručný návod na přípravu domácí kombuchy:Navod_na pripravu_domaci_kombuchy

Co potřebujeme:

  • Čaj černý nebo zelený – množství 2-8 g litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Cejlon
  • Cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g litr.
  • Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
  • Kombuchovou násadu

Postup:

  • Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30°C
  • Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.
  • Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 – 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 – 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.
  • Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.
  • Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50°C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.

Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.

Složení:

Fungus kombuchy v nálevu živé kombuchy pro domácí přípravu kombuchy.

Upozornění:

Skladujte při teplotě do 25°C, nevystavujte přímému slunečnímu záření. Fotografie je pouze ilustrační. Ve skutečnosti se nádoba násady může lišit.

Země původu:

Česká republika

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
EH Avatar autora | 29.8.2024
jsem spokojená, jen čekám jak se kombucha rozjede, a už se pomalu rozjížídí

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: