Stevikom Kombucha násada 150 ml
Kód: 54/94Detailní popis produktu
Mimo této násady nabízíme i vlastní čerstvou kulturu o větší 6-8 cm 300 ml. Kulturu vždy balíme čerstvou a zasíláme ihned, abychom zajistili nejvyšší možnost kvality.
Množství kultur testováno ve státním veterinárním ústavu v Jihlavě
Doporučujeme zvážit i tento produkt https://www.nakliceno.cz/kultury/kombucha-houba-a-nasada/
Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus – mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.
Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.
Stručný návod na přípravu domácí kombuchy:Navod_na pripravu_domaci_kombuchy
Co potřebujeme:
- Čaj černý nebo zelený – množství 2-8 g litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Cejlon
- Cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g litr.
- Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
- Kombuchovou násadu
Postup:
- Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30°C
- Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.
- Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 – 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 – 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.
- Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.
- Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.
Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50°C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.
Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.
Složení:
Fungus kombuchy v nálevu živé kombuchy pro domácí přípravu kombuchy.
Upozornění:
Skladujte při teplotě do 25°C, nevystavujte přímému slunečnímu záření. Fotografie je pouze ilustrační. Ve skutečnosti se nádoba násady může lišit.
Země původu:
Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.