Kokosový cukr BIO
Nejprodávanější
Jestliže přemýšlíte nad tím, jakým vhodným sladidlem byste doma mohli nahradit běžný rafinovaný řepný cukr, nezapomeňte do svého výběru zařadit také kokosový cukr!
Kokosový cukr je přírodní sladidlo, na které můžete v obchodech narazit čím dál častěji, protože jeho obliba mezi Čechy pozvolně narůstá. Jistě je to dáno i živou diskuzí o jeho přínosech pro zdraví.
Kokosový cukr se získává z květů tropických kokosových palem, tedy kokosovníku ořechoplodého. Poupata květů se naříznou a vytékající nektar se sbírá a následně suší, až zůstanou pouze hnědé cukerné krystaly. Tento cukr již od pradávna využívají obyvatelé Indonésie a nyní si získává oblibu i u nás.
Jako hlavní přínosy užívání kokosového cukru v kuchyni se uvádí jeho bohatý obsah vitamínů (především vitamíny ze skupiny B), minerálů (hořčík, draslík, zinek a železo), antioxidantů a aminokyselin. Tímto bohatým obsahem životně důležitých živin se tak jistě odlišuje od běžně využívaného bílého cukru.
Dále kokosový cukr obsahuje inulin – nerozpustnou vlákninu, které skvěle prospívá naší trávící soustavě.
A zapomenout bychom neměli ani na nízký glykemický index kokosového cukru.
V kuchyni ho můžete využít na celou řadu způsobů. Bude se vám hodit všude tam, kde byste jinak použili běžný rafinovaný bílý cukr. Má stejně dobrou sladivost, a proto je vhodnou přísadou do zákusků, kaší, k ochucení nápojů i do mnoha jiných jídel. Navíc má krásnou hnědou barvu a příjemnou chuť s karamelovým nádechem.
Díky tomu, že se jedná o přírodní sladidlo, je bio kokosový cukr dobře stravitelný.
Navíc, čím je tento produkt žádanější, tím je cena kokosového cukru nižší.
Nejlepší volbou pro váš stůl je nerafinovaný bio kokosový cukr, který vám nabízí tu nejlepší možnou kvalitu.
Oslaďte si život cukrem, který vám nabízí víc, než jen příjemnou sladkou chuť!