Kešu ořechy BIO
Nejprodávanější
Kešu oříšky jsou semena mohutného tropického stromu ledvinovníku západního (Anacardium occidentale). A rozhodně stojí za pozornost, ať už držíte redukční dietu, zajímáte se o vitariánskou kuchyni anebo prostě máte rádi oříšky.
Kešu ořechy obsahují mnoho cenných látek pro lidské zdraví, a proto byste je v regálech obchodů rozhodně neměli minout. Jsou typické svým ledvinovitým tvarem a bílou barvou, a především mají velice dobrou, mírně nasládlou chuť.
Kešu jsou bohaté na nenasycené mastné kyseliny. Dále mají vysoký obsah hořčíku, najdeme v nich i železo, vápník, fosfor, draslík, selen a měď. Obsahují vitamíny B, E a K.
Ovšem pozor, pokud chcete oříšky kešu prospět svému zdraví, měli byste se zaměřit na kešu natural, které nejsou ani pražené, ani solené. Vysoká teplota zpracování totiž ničí zdravotně důležité látky. A vysoký obsah soli našemu tělu také neprospívá.
Ořechy kešu mohou do svého jídelníčku v malém množství bez obav zařadit i ti, kteří drží dietu. Ve srovnání s jinými druhy ořechů totiž obsahují mnohem méně kalorií.
Podle lidových rad jsou kešu dobré na oči, dásně, kůži, sliznice a nervovou soustavu.
Navíc, cena kešu oříšků je velmi dostupná, takže se stále více objevují jako součást mnoha zajímavých receptů.
Jsou oblíbenou součástí vitariánské kuchyně, která pracuje s tepelně neopracovanými surovinami – respektive se surovinami, které neprošly tepelnou úpravou nad 40 °C. Nízká teplota zpracování zaručuje vysoký obsah tělu prospěšných látek.
Atraktivní kešu cena umožňuje široké využití těchto ořechů v raw stravování. Po důkladném namočení se ořechy rozmixují a výsledná výživově hodnotná kaše je skvělým základem mnoha jídel, pomazánek i krémů.
Díky nízké ceně kešu ořechů si je můžete vychutnat i vy, a to jak v syrové podobě, tak jako součást mnoha teplých i studených jídel.
Hrst oříšků denně zpestří váš jídelníček a podpoří vaše zdraví!