Kávoviny Holandské kakao 100 g
Kód: 9994090Detailní popis produktu
Holandské kakao je druh kakaového prášku, který prošel speciálním alkalizačním procesem zvaný "holandský proces".
Při něm se kakao ošetřuje alkalickými látkami, které snižují jeho přirozenou kyselost, čímž mu dodávají jemnější chuť a tmavší, výrazně hnědou až mahagonovou barvu.
Tento proces také zlepšuje rozpustnost kakaa, což ho činí ideálním pro různé recepty.
Používá se do dezertů, jako jsou dorty, sušenky a brownies, kde zvýrazňuje čokoládovou chuť.
Používá se také k posypání povrchu dortů, tiramisu a dalších dezertů, kterým dodává chuť i elegantní vzhled.
Složení:
Kakaový prášek, regulátory kyselosti: hydroxid draselný, uhličitany draselné.
Min.20 % kakaového másla
Může obsahovat lepek, mléko
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1538 kJ/368 kcal
Tuky: 21 g z toho nasycené mastné kyseliny: 12 g
Sacharidy: 8,8 g z toho cukry: 0,5 g
Bílkoviny: 20 g
Sůl: 0,07 g
Skladování:
Skladujte v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Kávoviny je ryze česká akciová společnost z Pardubic. Je to jedna z nejznámějších a nejstarších potravinářských firem v republice, s tradicí, která sahá až do roku 1896. Výraz „kávoviny“ ve zkratce znamená kávové náhražky neboli pražené cereální nápoje, s nimiž také firma začínala pronikat na konci devatenáctého století na trh.
Výrobní program se ve společnosti udržel i v době první a druhé světové války a úspěšně pokračoval i za socialismu a již v té době si firma (Národní podnik Kávoviny) zakládala na zpracování výhradně tuzemských surovin – žita, čekanky, ječmene, ovesných vloček, oleje a cukrové řepy.
Značné oblibě veřejnosti se stále těší zejména Melta, Vitakáva, Burisony a Arizonky (pufovaná rýže), kypřicí prášky do pečiva a perníku, piškoty, Kofila, vanilkový cukr a holandské kakao.
Holandské kakao lze využít do nápojů s mlékem anebo pro výrobu domácích ořechových krémů a náhražky kávy, jako je Melta, s obsahem praženého žita, kořene čekanky a cukrové řepy pak mohou pít všichni milovníci kávy, kteří se vyhýbají účinkům kofeinu.