Káva mletá BIO pražená 1000g - min. trvanlivost do 11/2024
Kód: 876Detailní popis produktu
BIO pražená mletá káva Zdravý den® pochází z Peru z oblasti Chanchamayo v srdci deštného pralesa. Jedná se o 100% kávu Arabica odrůd Typica, žlutý a červený Bourbon, Cattura a Pache. Kávové keře rostou v nadmořské výšce od 1400m do 1900m ve stínu velkých stromů deštného pralesa s respektem k životnímu prostředí a původní krajině. Pěstují se podle pravidel ekologického zemědělství. CZ-BIO-002
Díky vysoké nadmořské výšce dochází k pomalému zrání kávových plodů (třešní). Vzniká tak voňavá, chuťově rozmanitá káva, jejíž příjemná chuť s nádechem květů, mandlí a lískových oříšků zůstává dlouho v ústech. Pro zachování vysoké kvality a maximální chuťi se zralé kávové třešně sklízí ručně a zpracovávají tzv. mokrou cestou v místě sklizně.
Doporučené užití: Na 1 porci (100ml) použít nejméně 2 zarovnané kávové lžičky (cca 7g) mleté kávy. Kávu zalít horkou vodou o optimální teplotě kolem 90°C.
Složení: pražená mletá káva 100% Arabica z ekologického zemědělství.
Baleno v ochranné atmosféře. Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Skladujte v suchu, mimo dosah přímého slunečního světla. Země původu: Peru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.
V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.
Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.