Neodbývejte se ranním kávovým rituálem ve spěchu, raději si ji vychutnejte v poklidu
Pijte kávu pro radost, nikoli pro povzbuzení
Káva mletá patří k nejoblíbenějším teplým nápojům na světě. Bez ní si nedovedou představit svůj život miliony lidí. Všechny konzumenty kávy spojuje sice společný prvek, a tím jsou pražené kakaové boby, ovšem každý z nich pije kávu v různém prostředí, s odlišnými návyky a zvyklostmi.
Pití kávy se stalo každodenním rituálem v rodinách i mezi jednotlivci, ale bohužel se původní záměr vytratil a přeměnil na drogovou závislost. Chtěli bychom vám pouze připomenout, abyste nepropadali závislosti na kofeinu natolik, že byste si kávu nedokázali plně vychutnat. Káva by se totiž měla pít pro potěšení z výrazné chuti a vůně. Kde a jak si kávu skutečně vychutnat?
Po práci – nevyužívejte kávu jako doping v průběhu pracovní aktivity. Dopřejte si raději ovocný džus nebo minerálku s hořčíkem a kávu si vychutnejte až poté, co definitivně s prací skončíte. Budete mít jednak dobrý pocit, že jste ji zvládli, a pak víte, že je před vámi pouze relax, uvolnění a pronikavé svěží aroma čerstvě umletého praženého zrna.
Po sportu – podobné je to i se sportem. Kdo si bere kávu s sebou, aby dosáhl lepšího výkonu na hřišti nebo někde v přírodě, může to přehnat s množstvím adrenalinu v krvi a neskončí to dobře. Šálek kávy vám zachutná až v době, kdy se do krevního oběhu uvolní endorfiny z fyzické námahy.
Dovolená na horách – máte možnost ubytovat se v horské chalupě s terasou, odkud je zajímavý výhled do krajiny pod vámi? Pokud ano, využijte této příležitosti ke kávovému rozjímání. Káva podporuje srdeční činnost a bystří smysly, proto je právě toto místo ideálním prostředím, kde si užijete pohled na panorama zajímavého horského prostředí.
Proč BIO
Ať už dáváte přednost jakémukoli druhu kávy, způsobu zpracování, pražení, mletí či dochucování, vybírejte vždy mezi kávovými zrny pěstovanými v BIO kvalitě. BIO znamená, že nebude káva kontaminovaná zbytky pesticidů, herbicidů a podobných chemických postřiků.