Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Kakaové máslo BIO 200g

Kód: 585
199 Kč
Skladem

BIO a RAW kakaové máslo se získává lisováním surové kakaové hmoty z nepražených kakaových bobů při nízké teplotě do 40°C.  Při výrobě se používají boby vzácné odrůdy Criollo z Peru pěstované podle pravidel ekologického zemědělství.

Kakaové máslo se používá k výrobě čokolády, při pečení k přípravě polev, krémů, sušenek, zmrliny a dalších jídel.

CZ-BIO-002

Složení: 100% kakaové máslo z ekologického zemědělství

Distributor:  Aspen team s.r.o., Akátová 1175/3, 18200 Praha.

Skladujte v suchu a chladu.

Detailní informace

Nad 1 500 Kč
Nad 1 500 Kč
balení sušených banánů nebo rybízu
Nad 1 750 Kč
Nad 1 750 Kč
balení sušených jahod, malin nebo višní
Nad 2 000 Kč
Nad 2 000 Kč
balení kešu, para ořechů nebo lískových ořechů
Nad 2 500 Kč
Nad 2 500 Kč
balení pistácií nebo pekanových ořechů

Detailní popis produktu

Také u vás doma nesmí chybět kakaové máslo?

Tento tuhý nažloutlý tuk můžete v kuchyni využít na mnoho způsobů. A hodit se vám bude i v kosmetice při péči o suchou pokožku a vlasy. Využít ho můžete i na masáže.

Kakaové máslo by mělo být součástí každé kvalitní čokolády, kterou si snadno můžete vyrobit i doma. Výborně se hodí do čokoládové polevy, ale také k přípravě krémů, sušenek a dalších jídel, kterým dodá výtečnou chuť. Na tomto másle můžete dokonce i smažit, neboť se nepřepaluje a neobsahuje žádný cholesterol.

Na kakaovém másle vás jednoznačně zaujme jeho jemná chuť a čokoládová vůně.

Ze zdravotního hlediska se jedná o cenný zdroj minerálů, vitamínů a antioxidantů, tedy zdraví prospěšných látek.

Jak se kakaové máslo vyrábí?

Tuk je přirozenou součástí kakaových bobů, tedy semen kakaovníku. Ty se nejprve suší, poté drtí a následně lisují. Při lisování z drti vytéká kakaové máslo a zbylé výlisky se poté melou na kakaový prášek.

Běžně se kakaové boby před lisováním praží, čím získávají sladší chuť. Ovšem mnohem cennější jsou produkty vzniklé z nepražených kakaových bobů, ve kterých se uchovají veškeré výživově cenné látky, které vysoká teplota ničí.

Jak dobře vybrat to pravé máslo?

Při výběru kakaového másla sáhněte vždy po produktu v bio a raw podobě  - tedy ve vysoké kvalitě.

Kakaové boby pocházející z ekologického zemědělství jsou zárukou šetrného pěstování pod přísnou kontrolou a bez zbytečných chemických látek.

Raw produkce zaručuje šetrné zpracování při teplotě do 40 °C, která neničí zdraví prospěšné živiny.

Kakaové máslo můžete koupit na internetu anebo v kamenných prodejnách zdravé výživy, příznivá cena kakaového másla vás jistě mile překvapí. Jedná se o dobře dostupný a užitečný produkt, který můžete skvěle využít i u vás doma, byť se mezi lidmi stále jedná o málo známý výrobek.

Doplňkové parametry

Kategorie: BIO kakaové máslo
Složení: 100% kakaové máslo z ekologického zemědělství

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.