Jogurt řeckého typu kultura
Kód: 9711Detailní popis produktu
Když si koupíte půlkilové balení klasického jogurtu, odeberete z něj jen část a zbytek uložíte do chladničky, po krátké době se u dna usadí tekutina. To je syrovátka, známá jako mléčné sérum, skládá se z téměř 95 procent z vody a zbytek tvoří kyselina mléčná a některé vitamíny a minerály.
Vysoký obsah vody v jogurtu jej činí díky syrovátce velmi vláčným, ale ne vždy je to žádoucí. Chcete-li si dopřát jogurt opravdu hustý, aby vás zasytil a měli jste příjemný pocit z jeho konzistence, musíte mezi těmito mléčnými výrobky hledat jogurt řeckého typu. Ten se vyrábí tak, že jakmile skončí proces fermentace probiotickými kulturami, jogurt se ještě jednou přecedí, aby se od něj separovalo co nejvíce syrovátky. Ztratí tedy velkou část vody, a tím pádem máte přesně to, co jste hledali.
Jogurty řeckého typu patří do rodiny mléčných produktů se zdraví prospěšnými bakteriemi, které osídlují zejména tlusté střevo, a starají se o správné fungování imunitního systému, a zároveň rozkládají některé složky z přijaté potravy. Bez probiotických bakterií bychom nedokázali využít většinu vitamínů, stopových prvků a minerálů, a byli bychom i při konzumaci velmi zdravé výživy podvyživení a nemocní.
Jogurt řeckého typu
Kultury pro přípravu jogurtu řeckého typu na domácí použití, 1 sáček pro 1-5L mléka s 10 opakováními.
Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus delbrueckii sp.bulgaricus, Streptococcus salivarius sp. Thermophilus. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Balení: 1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.
Návod: 1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 42 - 45°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 45°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška). Po 8-10h se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového jogurtu oddělíte část, kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka.Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě se fermentace krátí na 3 - 5h. Čím delší doba zrání tím prokysanější jogurt. Kvalita jogurtu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko.
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
To nejcennější, co každý z nás vlastní, je pevné zdraví. Jestliže nám schází, nic nás nedokáže rozveselit tak, jako uzdravení. Abychom si zdraví uchovali i do vysokého věku, je ovšem zapotřebí mu věnovat náležitou pozornost. To už zjistili mnozí z nás, kteří nakupují potraviny převážně ve specializovaných obchodech (e-shopech) se zdravou výživou.
Pod tímto pojmem lze shrnout velmi široký rozsah zboží – luštěniny, ořechy a semínka, celozrnné obiloviny a těstoviny, sušené ovoce, kompoty, džemy, mouky, másla a krémy, müsli, sirupy, soli, proteiny, superpotraviny, vitamínové doplňky, přírodní sladidla, mořské řasy, koření, limonády, a dokonce i přírodní čisticí prostředky.
Velmi bohatý sortiment produktů zdravé výživy, který se neustále rozrůstá, poskytuje i obchod Naklíčeno. Snaží se většinu zboží nabízet v BIO kvalitě, plodiny pěstované šetrným a přirozeným způsobem, a nabídnout vám to, co neobjevíte v běžném supermarketu.