Jablečné pyré
Jablka patří k nejoblíbenějším druhům ovoce a jejich výhodou, že je můžeme pěstovat i v tuzemsku. Jablečné pyré pro kojence bylo již za socialismu oblíbenou dětskou přesnídávkou, ovšem tehdy šlo o výrobek s přidaným cukrem. Ovoce rovněž prošlo varem a tím se výrazně snížil obsah vitamínů a enzymů.
Dnes si však můžete dopřát jablečné pyré bez cukru, které je doslazováno a přirozeně konzervováno pouze koncentrovanou šťávou z jablek, s přídavkem jahod. Jde o domácí jablečné pyré v BIO kvalitě, z prostředí průmyslem nezasažené přírody Bílých Karpat.
Jablečné pyré k masu je další způsob, jak jej využít, nejčastěji se ovšem přidává k palačinkám a lívancům, k obilným kaším, a spolu se skořicí může být součástí pudinků, zmrzlin, dortů, muffin a dalších sladkých dobrot. Jablečné pyré jako dieta pro diabetiky a osoby s nadváhou je známo řadu let, obsahuje totiž vlákninu, která snižuje glykemický index a působí v těle přirozeně, na rozdíl od slazení klasickým cukrem.