Hořká čokoláda
Nejprodávanější
Čokoláda patří k nejoblíbenějším potravinám na trhu, prokazuje to i obrovský zájem z řad zákazníků ve všech supermarketech. Ovšem není čokoláda, jako čokoláda, je třeba rozlišovat kvalitu od podřadných výrobků, a ta se projevuje především obsahem kakaa nad 50%, a také zemí původu kakaových bobů.
Kvalitní čokoláda je především hořká, a co byste měli vědět, je fakt, že kakaové boby obsahují obrovské množství hořčíku, tolik potřebného v současné výživě. Hořčík se podílí na více než sedmi stech biochemických procesech v organismu, a je pro naše tělo nepostradatelný. Bohužel se množství hořčíku v potravinách stále snižuje vzhledem k vyčerpání jeho zásob v zemědělské půdě, a tak jsou právě kvalitní čokoláda (nebo ořechy) jeho dobrým zdrojem.
A nezapomeňte, že čokoládu nesmíte nabízet domácím mazlíčkům. Kočky a psi totiž nedokážou metabolizovat theobromin ani kofein, a tyto látky jsou pro ně toxické!