Chia semínka BIO 1000g
Kód: 549Detailní popis produktu
Chia semínka v BIO a RAW kvalitě pěstovaná podle pravidel ekologického zemědělství. Jsou ceněná pro vysoký obsah omega-3 mastných kyselin, antioxidanů a dalších výživných látek. V dávných dobách byla jednou z hlavních potravin bájných Aztéků a Mayů.
CZ-BIO-002
Složení: 100% Chia semínka byliny Šalvěje hispánské (Salvia hispanica) v BIO a RAW kvalitě.
Doporučené dávkování: 2 lžíce (25g) denně.
Návod k použití: namočte 1 čajovou lžičku chia semínek ve sklenici vody, mléka nebo jogurtu a před konzumací počkejte přibližně 5-10 min, aby semínka nasákla vodou a vytvořila kolem sebe gel. Semínka nemají žádnou chuť a lze je použít do různých druhů pokrmů, např. do müsli, cereálií, salátů nebo na pečení.
Průměrné nutriční hodnoty (100g): Energie 1490 kJ/ 356 kcal, Tuky 24g z toho nasycené mastné kyseliny 4g, Sacharidy 12g z toho cukry 0g, Bílkoviny 16g, Vláknina 36 g, Sodík 0,003g.
Země původu: Peru. Vyrobeno v EU.
Distributor: Aspen team s.r.o., Akátová 1175/3, 18200 Praha.
Skladujte v suchu a chladu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.
V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.
Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.