Blog o zdravé výživě, Strana 73

Sezam a jeho příznivý vliv na zdraví

Sezam se využívá velice často jako ozdoba na chléb a pečivo, jemuž dodává zvláštní příjemnou příchuť...

Rýžová mouka je bezlepková surovina

Na trhu se v poslední době zvýšil zájem o alternativní, zdravější varianty bílé pšeničné mouky....

Rozinky – tradiční sušené ovoce do oříškových směsí, kaší, koláčů a zákusků

Rozinky patří mezi sušené ovoce a spolu s jablečnými, hruškovými, meruňkovými a švestkovými „kř...

Quinoa by v našem jídelníčku neměla chybět

Rostlinné antioxidanty – quinoa je velmi dobrým zdrojem rostlinných látek, které v lidském orga...

Pistácie – zdravé a chutné zelené oříšky

Pistácie jsou plody menšího stromu Pistacia vera s českým botanickým názvem řečík pistáciový. R...

Piniové oříšky pro zdravé mlsání nebo pro přípravu pokrmů

Piniové oříšky jsou plody borovic, rostoucích převážně na severní polokouli, v drsných podmínká...

Pekanové ořechy se řadí k nejzdravějším druhům rostlinných semínek a ořechů

Pekanové ořechy jsou zařazovány mezi nejvíce prospěšné plody vzhledem k vysokému obsahu účinnýc...

Druhy obilovin

Obiloviny jsou součástí potravy člověka již odnepaměti. Představují hlavní složku potravy, která org...

Čím jsou pro nás prospěšné obiloviny

Obiloviny by měly tvořit zhruba 60 procent celkového objemu naší stravy. Obsahují významné výživové ...

MSM je bezpečná látka, může však mít i nežádoucí účinky

MSM je látka organického původu s obsahem síry. Síra se vyskytuje ve většině potravin a je doko...