Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč 🎄Moc děkujeme za přízeň v tomto roce a těšíme se na Vás v novém roce 2025. Skřítkové odpočívají do 6.1., pak se na Vás těší 🎄

Pozitivní účinky Kombuchy nejsou zanedbatelné

Na otázku, jaké má Kombucha účinky, lze odpovědět i poměrně stručnou formou.

Zázrak jménem Kyselina glukoronová

Kombucha prokazatelně obsahuje velké množství příznivě působících přírodních látek, z nichž obří podíl na léčebných efektech tohoto nápoje má v první řadě Kyselina glukoronová. Oč se jedná a jaký význam má pro náš organismus?

Účinný detox – Kyselinu glukoronovou lze považovat za přírodní zázrak, protože se v těle váže na toxické metabolické zplodiny a jedy přijímané zvenčí stravou či dýcháním, a postará se o to, aby se nevracely zpět po průchodu játry a ledvinami do krevního řečiště a dále do organismu. Jednoduše se tyto nežádoucí látky spolu s kyselinou glukoronovou vyloučí z těla močí a stolicí. Je to jeden z nejúčinnějších přírodních detoxů, které známe, a můžete jej podpořit například i rozdrceným (nejlépe naklíčeným) lněným semínkem, které také obsahuje více Kyseliny glukoronové.

Lepší využití složek stravy – jestliže máme na mysli látkovou výměnu, pak hovoříme o procesu zpracování potravy na dílčí složky, využitelné v různých částech těla. Pokud látková výměna dobře funguje, jsme zdraví, vitální, čilí, spokojení, a také brzdíme stárnutí. Kyselina glukoronová má na látkovou výměnu významný vliv.

Cholesterol – strašák jménem Cholesterol obchází západní civilizaci, ale ve skutečnosti je to velmi snadno odbouratelný problém. Stačí vědět, jaké potraviny zařadit do jídelníčku. Dopřejte si dostatek živé čerstvé zeleniny a ovoce a v rozumném (spíše omezeném) množství k ní přidejte fermentované potraviny, kam patří jak Kombucha, tak i kysané (hlavně nepasterizované) zelí nebo Pickles.

Organické kyseliny, enzymy a vitamíny

V Kombuše nalezneme v důsledku procesu fermentačního kvašení mnoho využitelných látek, kam patří i živé enzymy, vitamín C, vitamíny skupiny B a také některé prospěšné organické kyseliny, například jablečná a citronová. Kyselina citronová a jablečná jsou významnými antioxidanty, které brzdí stárnutí, omlazují tělo včetně pokožky a prodlužují život.