Používáte reishi?
Chce-li někdo zdravě žít, určitě by neměl podceňovat ani otázku své výživy. Protože najíst se sice dá lecčeho, ale ne všechno dělá lidem dobře, ne všechno je jim ku prospěchu. A ať už si to uvědomujeme nebo ne, huntujeme si nejednou potravou své zdraví, a to třeba i více, než si jenom dokážeme představit. Protože dáváme pro mizerných pár korun nebo třeba i z neznalosti často přednost něčemu, co nám neprospívá, před tím, co bychom si měli dopřávat.
A co s tím máme dělat? No co asi? Přece bychom se měli zamyslet nad tím, co nám která část naší potravy dává, a měli bychom se vzdát toho, co nám neprospívá, ve prospěch něčeho, co je nám naopak užitečné.
Jistě, i ta nejzdravější potrava by mohla mít potenciálně nějaké ty negativní účinky, ale přesto jsou tu potraviny, na které bychom se měli orientovat více, než nakolik jejich pozitiv využíváme dnes.
Vezměte si třeba takovou léčivou houbu reishi. Jistě, i reishi nežádoucí účinky potenciálně mít může, ale klady této jednoznačně převažují.
A která pozitiva to jsou? Proč bychom si reishi rozhodně neměli odpírat? Zde je hned několik důvodů.
Léčivá houba reishi alias lesklokorka lesklá je v čínské medicíně či v Japonsku považována přímo za houbu nesmrtelnosti. Podporuje lidský imunitní systém, významně ovlivňuje buněčnou regeneraci, a tedy zpomaluje proces stárnutí, má pozitivní vliv i na ledviny, krevní oběh, činnost mozku nebo cholesterol v krvi. A to díky tomu, že je v ní obsaženo několik set biologicky významných substancí, jako jsou hlavně vitamíny, mastné kyseliny, ergosterol, polysacharid, beta-glukan, enzymy a minerály, vzácné stopové prvky nevyjímaje.
A tak by zřejmě leckdo z nás neměl nechat tuto houbu bez povšimnutí. Měl by si ji dopřávat, a je jedno, zda ve formě tablet, tinktury, čajového odvaru nebo instantního nápoje. Protože při ceně, již je třeba za tento produkt zaplatit, si to může dovolit snad každý z nás.