Pomazánka z červené čočky nahradí i maso
O červené čočce je známo, že je velmi dobře stravitelná vzhledem k absenci problematické slupky, a že ji lze podávat i jako jeden z prvních příkrmů batolatům. Čočka červená je vhodným a hlavně vydatným pokrmem při různých dietách, a to jak u chorob trávicího traktu, tak i redukční dietě. Výborně zasytí, obsahuje málo tuku a svým obsahem bílkovin poskytuje spolu s obilovinou komplexní výživu celému organismu.
Čočka na sto způsobů
Velkou výhodou cervene cocky je pestrá plejáda způsobů, jak ji využít v praxi. Nejčastěji se podává jako příloha k zelenině a obilovinám, anebo v podobě luštěninové polévky, ale co možná nevíte, je možnost zhotovit z ní vynikající pomazánku na chléb a jiné druhy celozrnného pečiva. Může být například s cibulí, česnekem, kari kořením, olivovým olejem a zázvorem. Výroba pomazánky nezabere mnoho času a navíc je velmi levná, takže ještě výrazně ušetříte. Luštěninové pomazánky na celozrnné pečivo zcela nahradí ve vašem jídelníčku i maso.