Ovoce mrazem sušené
Už tak trochu profláknutá dobrota, kterou si čas od času dopřeje každý z nás. Asi už znáte všechny výhody mrazem sušeného ovoce. Díky způsobu sušení si zachová velké množství vitamínů, skvěle chutná a ke všemu ještě dlouho vydrží. Pojďme se podívat na několik zaručených nápadů jak lyofilizované ovoce vlastně využít. A dáváte přednost klasice nebo vsadíte na nové neotřelé druhy?
- Kaše s vůní ovoce
Krupicová, ovesná nebo třeba pohanková…kaše v posledních letech vedou boj o prvenství snídaňových pokrmů. Ovšem ne každý má doma pokaždé k dispozici čerstvé ovoce, kterým by kaši ozdobit. To mražené si vyžaduje náročnou úpravu a vy zrovna nemáte času na zbyt? Nevadí, sáhněte po lyoovoci, které se do kaše skvěle hodí. Můžete sáhnout po klasice v podobě sušených jahod nebo malin nebo zkusit něco trochu netradičního. Co třeba ostružiny nebo brusinky, které vás překvapí svou jemně nakyslou chutí. Brusinky obsahují vysoký podíl vitamínu C a navíc působí příznivě na močové ústrojí.
- Ovocné smoothie
Ovocné smoothie z čerstvého ovoce je zkrátka dobrota. Jenže zvláště v zimních měsících si na něm pochutnáte jen těžko. Ovoce je sice dostupné v supermarketech po celý rok, ale jeho kvalita a chuť není příliš valná. Dejte šanci lyofilizovaným jahodám nebo borůvkám! A co třeba banán nebo mango? Ať už se rozhodnete lyoovoce přidat do smoothie v zimě nebo létě, jeho ovocná chuť vás vždy překvapí. Do základu pak už jen stačí přidat živočišné nebo rostlinné mléko a přírodní sladidlo.
- Originální svačina nejenom do školy nebo práce
Lyofilizované ovoce je velmi snadné na přepravu a skvěle ho tak oceníte jako součást svačiny. Dětem ho můžete přidat na svačinu do školy. Dokonalou kombinaci bude tvořit například s tvarohem nebo bílým jogurtem. Přihoďte pár oříšků a máte vyváženou svačinu, jejíž příprava zabere pár minut.