O účincích zelené kávy
Káva snižuje chuť k jídlu
Popíjení kávy vám v mnoha případech srazí chuť na sladké, tedy zejména tu ve formě vlčího hladu, kdy byste na posezení, jak se říká, „vyjedli chladničku“. Toto je známo jak u kávy zelené, tak i pražené, přičemž u kávy pražené to není tak markantní, jako u té zelené vyšším obsahem kyseliny chlorogenové.
Vyšší obsah kyseliny chlorogenové
Hlavní výhodou nepražené kávy je vyšší obsah přirozeně se vyskytujících biochemických sloučenin v kávových zrnech. Zelená káva obsahuje látky zvané fenoly a mezi nimi je vyzdvihována zejména kyselina chlorogenová, jejíž potenciál je výhodný u rozkladu (štěpení) škrobu na jednoduché sacharidy. Napomáhá ke zpomalení tohoto procesu, tím pádem se zbrzdí i chuť na sacharidové potraviny, aniž by docházelo k nadbytečnému ukládání tělesného tuku.
Opatrně s kávou před spaním
Se zelenou kávou mletou to nepřehánějte před spaním, protože obsahuje stimulant kofein, který může vyvolávat nespavost. Zelená káva prodej vás také na obsah kofeinu upozorní v informačním letáku nebo v uvedeném složení.