Mořské řasy – dosud nedoceněný dar
Minerály, které ve vnitrozemí ani nenajdete – mořské řasy obsahují různé minerální a stopové chemické prvky, které se přirozeně vyskytují i ve vnitrozemí, ale jen tam, kde není půda zasažena civilizačními vlivy. Západní v uvozovkách „civilizace“ totiž rozjela technický pokrok, ale ten předběhl skutečnou znalost přírodních (kosmických neboli duchovních) zákonů, což se projevuje v mnoha různých směrech někdy až děsivými problémy – civilizační choroby a předčasné stárnutí, obezita, stres a deprese, sebevraždy, agresivita atd.
Překyselení není jen prázdný pojem – z tohoto výrazu si řada lidí již dělá legraci, neboť se stal jedním z nejvíce zprofanovaných na Internetu. Zlehčují jej ovšem právě ti, co nedomýšlí důsledky složitých procesů uvnitř organismu, kde musí být naprosto vyrovnaná bilance pH krve i tělních tekutin. Kyselé odpadní metabolity se totiž usazují tam, kde bychom je nejméně čekali (to je v okamžiku, kdy játra a ledviny „nestíhají“ tyto jedy vyloučit z těla). Usazeniny se objevují v místech, kde „téměř neškodí“, tedy pod kůží a na kůži, ve vlasové tkáni, mezi orgány atd. Mohou se však později zvrtnout v maligní nádory. Překyselení se také projevuje vyčerpáním zásob hořčíku, tedy depresemi, únavou, nervozitou, podrážděností, křečemi, agresivitou, špatným spánkem atd.
Mořské řasy (Kelp (Kombu), Nori, Wakame, Arame) jsou perfektním zásadotvorným prostředkem, který pomáhá s odkyselením, potvrdí vám to např. znalci Tradiční čínské medicíny.
Dochucovadlo potravin – řasa Kelp, neboli Kombu, obsahuje kyselinu glutaminovou a ta výborně zastoupí glutaman sodný. Glutaman je známý zvýrazňovač chutě a přidává se (bohužel) do mnoha průmyslově vyráběných polotovarů i hotových pokrmů. Kyselina glutaminová zvýrazňuje chutě a vůně pokrmů zhruba ve stejném rozsahu, ale hlavně jde o přírodní látku zcela neškodnou, na rozdíl od glutamanu, který je syntetickým derivátem s mnoha nežádoucími účinky.