ClickCease
Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Milujeme pistácie

Máte rádi pistáciovou zmrzlinu? Její chuť je nezaměnitelná a nenahraditelná podobně, jako vanilka. Vanilkové a pistáciové zmrzliny patří k nejoblíbenějším dobrotám, ovšem na pistáciích si pochutnáte i samostatně. Výborné jsou pražené a solené, kvalitní mořská sůl zlepšuje chuť pistácií výrazným způsobem.

Pistácie na stůl

Zavítáte-li do některého z hypermarketů a vstoupíte do oddělení potravinových pochutin určených převážně pro konzumaci u televize nebo v kině či divadle, objevíte tu pestrou plejádu různých sušenek, oplatek, krekrů, bonbónů a žvýkaček, vesměs z bílé mouky a rafinovaného řepného cukru, které nelze doporučit nikomu, kdo se zajímá o své zdraví.

Komu na zdraví záleží, měl by se poohlédnout po něčem jiném, a právě pistácie bývají u televize či v kině skvělou volbou. Pochutnáte si a ještě zásobujete tělo výživou, a to ne ledajakou. Čím jsou vlastně pistácie výjimečné?

V první řadě pistácie obsahují optimální množství vlákniny, kterou v mnoha průmyslově vyráběných pochutinách k televizi budete hledat marně. Vláknina podporuje střevní peristaltiku a rozvoj prospěšných bakterií, potřebných pro využití některých živin ze stravy. Tyto svým tvarem a barvou výjimečné oříšky obsahují i přirozené antioxidanty, zejména karotenoidy, například lutein a zeaxanthin – mimochodem někteří vědci také zjistili, že obsah antioxidantů je v pistáciích vyšší, než u mnoha jiných druhů ořechů.

Pistácie stejně jako jiné skořápkové plody jsou bohaté na vitamín B6 i jiné vitamíny skupiny B a také na minerály a stopové prvky v koncentrované formě, tedy hlavně vápník, hořčík, fosfor, železo, zinek a měď. Díky vysokému obsahu živin se pistácie řadí mezi superpotraviny a postačí jich sníst během jednoho týdne jen několik hrstí, ovšem stává se, že při posezení s přáteli na návštěvě miska pistácií zmizí velice rychle a tak řešíte spíše opačný problém – jsou tak dobré, že vám ani vrchovatá nádoba nebude stačit.

button_kupte-zde

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: