Kešu spolehlivě zahání chutě a neohrožuje dietu
Když vás honí chuť na něco dobrého, třeba večer při sledování televize, udělejte to chytře. Odpusťte si příliš sladké anebo naopak mastné a solené dobroty a nahraďte je oříšky. Právě ořechy jsou z hlediska výživy velice cennou potravou, která vašemu tělu dodá důležité látky, aniž by ohrozila vaše zdraví a štíhlou linii.
Ořechy si můžete dopřát dokonce i v případě, kdy držíte redukční dietu. Sice se o nich povídá, že jsou kaloricky vydatné, ale sami řekněte, zda je lepší podlehnout oříškům anebo sladkým pochoutkám? Oříšky tělu dodají energii, živiny, a pokud je budete mlsat s mírou, tak vaši štíhlou linii v žádném případě neohrozí!
Jestliže řešíte, jaké ořechy zvolit a hledáte ty s nízkou kalorickou hodnotou, pak sáhněte po kešu!
Kešu ořechy všichni milují! Mají příjemnou krémovou konzistenci a nasládlou chuť. Můžete je konzumovat jen tak anebo jako součást chutných jídel.
Kešu jsou výživově velmi hodnotné. Obsahují zdravé a dobře stravitelné nenasycené mastné kyseliny. Najdeme v nich řadu důležitých minerálů, jako je například nezanedbatelné množství hořčíku, železo, vápník, fosfor, draslík, selen a měď. A také vitamíny B, K a E.
Díky cenným obsaženým látkám můžete očekávat příznivé účinky kešu ořechů na zdraví – jsou skvělou potravou pro nervovou soustavu, prospívají očím, kůži, sliznicím i dásním.
Výborně je využijete také ve své kuchyni. Kešu ořechy si cení především vyznavači raw food – vitariáni, kteří konzumují pouze potraviny, které neprošly tepelnou úpravou nad 40 °C. Je to proto, že vyšší teploty ničí přirozený obsah živin v potravě. A právě z kešu ořechů je možné po namočení připravit výtečnou kaši, která je výborným základem vitariánských krémů, pomazánek a jiných jídel.
Chcete-li kešu plně využít pro své zdraví, měli byste si koupit oříšky v natural podobě, které nejsou ani pražené, ani solené. Ideálně ty s certifikací bio.