Kešu mějte vždy po ruce – v kapse i v kuchyni
Jen málokdo dokáže své chutě udržet na uzdě a nedopřát si čas od času nějaké to hříšné potěšení v podobě sladké čokoládové tyčinky anebo mastných brambůrků. Mlsání už zkrátka k životu patří. Takže není divu, kolik lidí neustále řeší redukční dietu. Přitom stačí jít na celou věc chytře – když se naučíte mlsat zdravě, můžete si dopřát to, co máte rádi, aniž byste ohrozili svou štíhlou linii.
Jestliže si chcete pochutnat a neztloustnou, ve vaší výbavě by rozhodně neměly chybět ořechy. Ideálně kešu ořechy – ty mají ve srovnání s ostatními výživnými jádry nízkou kalorickou hodnotu, a přitom skvěle chutnají.
Kešu ořechy jsou navíc výborně stravitelné – je pro ně typická jemná krémová konzistence a mírně sladká chuť. Kešu ořechy totiž obsahují méně tuku než jiné druhy ořechů, za to ale o něco více sacharidů.
Kešu ořechy jsou plody mohutného tropického stromu ledvinovníku západního, které mají typický ledvinkovitý tvar a bílou barvu. Pěstuje se v Americe, Africe i Asii.
Díky jejich široké oblibě na ně narazíte snad ve všech obchodech s potravinami. Ovšem pozor – pokud si kupujete kešu ořechy pro zdraví, musíte sáhnout po těch v natural podobě, které nejsou ani pražené, ani solené. Pražení ořechů ničí obsažené živiny a vysoký obsah soli našemu tělu vysloveně škodí. Máte-li zájem o nejvyšší kvalitu, sáhněte po kešu s certifikací bio!
V kešu najdete již zmíněné zdravé a dobře stravitelné nenasycené mastné kyseliny, minerály hořčík, vápník, železo, selen, draslík, fosfor a měď. A vitamíny E, K a B.
Kešu ořechy si zamiluje nejen vaše kardiovaskulární soustava, ale především váš mozek – právě pro něj jsou zdravou a vydatnou výživou. Vždyť vašemu tělu pomáhají zahnat únavu a načerpat novou energii! Tato svačinka navíc prospívá kůži, očím a sliznicím, a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
Fandíte raw kuchyni? Pak se bez kešu v žádném případě neobejdete!