Kde využít umeocet
Umeocet v lidech, co jej neznají a setkají se s ním poprvé, nemusí budit zrovna velkou důvěru. Na první pohled načervenalá tekutina podivné kyselé a slané chuti se může zdát velmi chabou náhražkou klasických dochucovadel, a tak se také stává že tento svérázný produkt zůstane v chladničce či ve spíži velmi dlouhou dobu ležet ladem.
Umeocet se vyrábí z čistě přírodních surovin. Nenajdete v něm jedinou syntetickou přísadu. A právě toto se výrazně podepisuje na jeho kladném renomé. Výchozí surovinou pro jeho vytvoření jsou nedozrálé japonské malé švestičky Umeboshi, které se nejprve prosolí mořskou solí a následně usuší na prudkém slunci a podrobí fermentaci. Vzniklý produkt má velice svérázné a hlavně silné účinky.
Dochucuje pokrmy – potřebujete dochutit polévku, bramborový salát, zeleninovou a luštěninovou omáčku, pomazánku, houbový guláš nebo čočku upravenou nakyselo? Pak je umeocet tím pravým zdrojem.
Netradiční umeocet použití – původně se počítalo s umeoctem a fermentovanými švestičkami jako s dochucovadlem pokrmů, jenže se potvrdilo, že jeho účinky jsou mnohem efektivnější. Kombinace nezralých švestiček, mořské soli a fermentačního procesu dokáže zázraky. Stačí nabrat na čajovou lžičku trochu tekutiny, spolknout ji a nechat tímto přímým způsobem působit na trávicí trakt. Umeocet vás doslova postaví na nohy, pozvedne náladu a odstraní případné projevy překyselení.
Pálí vás žáha, snědli jste více tučného, smaženého pokrmu? Přehnali jste to s čokoládou, bonbóny nebo bílým pečivem či párkem v rohlíku? Anebo vnímáte, že vám jídlo nesedlo, protože bylo delší dobu v chladničce? S tím vším si umeocet hravě poradí, a chcete-li zesílit jeho účinek, doplňte spolu s ním do organismu i hořčík.
Umeocet můžete mít doma v chladničce třeba celý rok, buďte bez obav, že by se zkazil a kontaminoval plísní.