Ječnou kaší zahájíte úspěšný den
Víte o tom, že kdo pravidelně snídá převážně složité sacharidy s menším množstvím proteinů, mívá větší úspěch ve svém počínání, ať už se pustí do čehokoli? Kdybychom uspořádali závod v energetické vydatnosti a výdrži, lidé, konzumující k snídani převážně uzeniny nebo tučné sýry, by neměli šanci. Trávení živočišných tuků a bílkovin, navíc ztížené bílým pečivem, energii spíše ubírá, a pak se tito jedinci mnohdy uchylují ke kávovému dopingu.
Dopřejte vašemu tělu raději to, co je pro něj přirozené. Dopoledne bychom měli doplnit převážně sacharidy (ve vhodné formě) a porci proteinů je výhodnější konzumovat až odpoledne. K těm nejvydatnějším a nejlepším sacharidovým snídaním patří obilné kaše. Kupříkladu ječná kaše s podílem ovsa, špaldy a celozrnné rýže, dochucená ovocem, javorovým sirupem nebo medem, oříšky a třeba i čokoládou, bude pro vás skutečným přínosem a udržíte se ve formě po celé dopoledne.
Nezatěžujte váš organismus tím, co obtížně tráví, a z čeho nemá takový užitek, a věnujte svůj drahocenný čas nějaké smysluplné aktivitě, aniž byste u ní usínali, poklimbávali a těšili se spíše do postele, než k nějaké aktivitě.