Ječmen je víc než jen obilí
Lidé by se měli stravovat zdravě. A to nejenom proto, že je to momentálně v kurzu, že je to takzvaně in, ale především kvůli sobě samotným. Protože zdraví máme jenom jedno, a tak bychom si ho měli považovat a zbytečně si ho nekazit. A to znamená mimo jiné i to, že bychom měli konzumovat co nejčastěji to, co je pro nás užitečné, co nám prospívá. A mezi to, co nám určitě udělá dobře, patří třeba i takový jenom zdánlivě banální mladý ječmen.
Takový mladý ječmen totiž oplývá mnoha pozitivními účinky na lidské zdraví. Už dávno přestal být jenom obilím, které se sklízí pro zrno, a stal se kromě této varianty využití i vyslovenou superpotravinou. Protože má spoustu živin, jako jsou mnohé aminokyseliny, ty esenciální nevyjímaje, vláknina, beta karoten, chlorofyl, minerály jako hořčík, draslík, vápník, měď, železo a fosfor a vitamíny B, C, E a K. Což jsou bez výjimky prvky a látky, jež prokazují našemu tělu dobrou službu. Některé z nich jsou totiž antioxidanty, o nichž už jsme toho mohli všude možně slyšet dost a dost, chlorofyl nám pomáhá zbavovat se zánětů, zlepšuje metabolismus, má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém a krvetvorbu, zde obsažené vitamíny působí pozitivně na naši nervovou soustavu… A díky mladému ječmeni můžeme být zbaveni i překyselení organismu.
A toho, že by měl mladý ječmen vedlejší účinky, jichž bychom se měli obávat, se věru bát nemusíme. Stejně jako toho, že ho nikde neseženeme. Protože si takový mladý ječmen můžeme vypěstovat i sami. Ovšem nemusíme, protože si ho lze pochopitelně koupit i v prášku, ze kterého se vyrobí zdraví tak prospěšný nápoj raz dva. A to za pakatel.
Takový mladý ječmen je tedy lehce dostupný každému z nás. A určitě nám prospěje lépe než nějaké rádoby zázračné chemické preparáty, které nám vnucují reklamy. Protože tady jde o čistě přírodní zdroj zdraví. A kdo by nechtěl žít déle a kvalitněji, že?