Jak vybrat zdravé datlové sušenky
Odpírat si sladkou chuť v podobě cukrovinek je nesmysl, ačkoli vám někteří rádoby příznivci zdravé výživy mohou toto tvrdit. Pochutnat si na sladkých dezertech, kaších, zmrzlinách anebo oplatkách a sušenkách je zcela přirozené. Co je nepřirozené, je jejich nevhodné složení, jestliže je výrobci uvedou na trh s tím, co tam nepatří.
Jak rozpoznat zdravé sušenky
V první řadě dávejte přednost výrobkům celozrnným a vyhýbejte se bílé mouce, ta nikomu z vás neprospěje. Dále sledujte, zda neobsahují ztužený tuk, protože ten představuje obrovskou zátěž pro trávicí soustavu a vaše játra.
Velký problém dnes představují umělá hnojiva a postřiky proti škůdcům, ta ovšem nenajdete v produktech ekologického zemědělství, označených jako BIO.
A na závěr jedna rada – čím více přirozených surovin a čím méně přidaných látek vyrobených syntetickou cestou, tím lépe. Takže například datlové sušenky, které obsahují pouze datlový sirup, bio celozrnnou pšeničnou mouku, rostlinné oleje a kakaové máslo, si můžete dopřát třeba každý den.