Jak účinkuje umeocet
Mechanismus působení umeoctu v lidském těle je velice složitý a nelze jej popsat slovy během několika vět. Bylo by to samostatné téma na vědeckou práci v dlouhodobějším horizontu, a tak bychom se prozatím měli smířit s fakty, která jsou prokazatelná na základě vlastních zkušeností a pozorování reakcí organismu.
Umeocet pochází z Japonska. Zhotovuje se fermentací drobných švestiček Umeboshi, známých v botanice jako Meruňka japonská. Švestičky se sklízí nedozrálé, vkládají se do solného roztoku s mořskou solí a ponechají po částečném vysušení kvasit (fermentovat) speciální fermentační kulturou. Fermentace se pak postará o některé velmi zajímavé jevy a vlastnosti, s nimiž umeocet předčí mnoho známých výrobků v kategorii potravinových doplňků.
Zdravotní přínos umeoctu
Umeocet není jen pouhé dochucovadlo, jeho přínos spočívá především v zásadotvorné reakci uvnitř organismu. Jistě jste již někdy zaslechli termín „překyselení“. Je to poměrně nepříjemná situace, kterou zpočátku vnímáme jako pocit nepohody, rozladěnosti, sklonu k únavě a depresím, a později může přejít až k závažnějším onemocněním . Překyselení vzniká z mnoha příčin, kam patří kupříkladu chronický stres, nedostatek pohybu či naopak extrémní sporty a fyzicky namáhavá práce, ale v první řadě nevhodná strava. Tím máme na mysli sladkosti (bílý řepný cukr), bílé pečivo z necelozrnné mouky, alkohol, (cigarety), maso a uzeniny a také nevhodné přísady v pokrmech – konzervanty, pesticidy, toxické látky GMO, některá barviva a podobné, v uvozovkách „zlepšující“ chemikálie.
Umeocet reaguje v těle s odpadními kyselými metabolity a urychluje jejich rozpad a vylučování a zároveň nastoluje ztracenou vnitřní rovnováhu. Jestliže vnímáte, že se necítíte dostatečně vitální a zdraví, umeocet zdraví dokáže podpořit svou zásadotvorností velice rychle a razantně. Postačí pouhá čajová lžička umeoctu smíchaná ve vlažné vodě, tento roztok pijte pomalu a postupně, do vymizení příznaků překyselení.