Jak se stát zdravějšími
My lidé jsme považováni za všežravce. Tedy jsme schopni sníst vlastně pomalu cokoliv. Když odhlédneme od toho, že něco pozřít odmítáme, protože nám to zkrátka nechutná. A skutečnost, že jsme všežravci, je naší výhodou a současně i prokletím. Výhodou proto, že se uživíme bez ohledu na to, jaký typ potravy máme k dispozici, a prokletím proto, že si často nevybereme k jídlu právě to, co nám prospívá, ale spíš to, co nám škodí.
Prostě my lidé jíme to, co máme právě po ruce a na co máme chuť. A to, že se nám do toho pokoušejí mluvit různí odborníci, bereme nejednou na lehkou váhu. Říkáme si, že se nám přece kvůli těm pár nezdravým soustům nic nestane, a ignorujeme skutečnost, že je těch soust často tolik, že už naše zdraví ovlivňují.
Odborníci nám snad den co den radí, co máme jíst. Že prý bychom měli upřednostňovat čerstvou nebo jen minimálně upravenou stravu, že bychom měli sázet spíše na vitamíny a vlákninu než na cukry a tuky. Ale kolikrát jenom si z toho my lidé nic neděláme! Dokud není pozdě.
Někdy se moudrým radám vysloveně vysmíváme, někdy je ignorujeme a někdy si vymýšlíme nejrůznější výmluvy, proč nám to zdravé a prospěšné nic neříká. Ale výsledek je vždy stejný. Škodíme si. I když bychom vůbec nemuseli. Protože sehnat dnes zdravou a prospěšnou stravu je vlastně hračka. Můžeme si ji přece koupit klidně i přes internet, což je náramně jednoduché. Stačí jen najít ten správný obchod s tím, co je pro nás bez výhrady dobré. A protože jste ho právě našli, přestaňte se vymlouvat. A udělejte pro sebe něco, za co vám vaše tělesná schránka poděkuje.
Nemusíte se tu pochopitelně živit den co den, zde nabízené kvalitní potraviny nemusíte určitě jíst jako jediné. Ale aspoň nějaké byste si dát měli. A čím víc jich budete konzumovat na rozdíl od toho nezdravého, tím lépe se budete cítit.