Jak poznáte kvalitní agávový sirup
Náhradních sladidel řepného cukru je na trhu spousta, mezi nimi naleznete i agávový sirup, ale jak poznat, který z nich skutečně stojí za to, vhodit jej do nákupního košíku?
Agávový sirup složení – jestliže objevíte ve složení výrobku konzervanty, dochucovadla, barviva a další podobná „éčka“, láhev se sirupem vraťte zpět do regálu a vybírejte jen takový agavovy sirup, jehož složení odpovídá čistě stoprocentnímu koncentrátu.
BIO - důležitým ukazatelem dobré jakosti všech přírodních sladidel je původ suroviny z ekologického zemědělství, kde se k pěstování a sklizni plodin nevyužívají žádné chemické postřiky a syntetická hnojiva. Označení „BIO“ není jen reklamní trik, je to skutečné a velmi významné hodnotící hledisko, jež se netýká pouze sirupů, ale všech potravin.
Šetrná příprava – ty nejkvalitnější sirupy se zhotovují metodami lisování plodů či rostlin za nízkých teplot, které nepřevyšují hodnotu 42 stupňů Celsia. Tím se v koncovém produktu zachovají veškeré velmi cenné vitamíny a enzymy.