Jáhlová kaše je pro vaše děti lepší volbou, než krupičná
Krupičná kaše byla zejména za socialismu velmi častým tipem pro zdravé stravování malých dětí. Byla považována za lehce stravitelnou a s její přípravou jste si nemuseli příliš lámat hlavu. Během několika minut byla hotová a stačilo jí dochutit oslazeným kakaem a hrudkou másla.
Dnes by se nad tímto pokrmem nutriční terapeut jen pousmál a krupičnou kaši by ohodnotil jako adepta do propadliště dějin. Krupice z bílé pšenice nikomu na zdraví nepřidá, a tak je lepší poohlédnout se po něčem výživnějším, třeba po jáhlové kaši. Jáhly v celozrnné podobě jsou velmi dobře stravitelné, jahlova kase zároveň prohřívá žaludek a dvanácterník a blahodárně působí i na zbytek trávicího ústrojí. Jahlovou kaši můžete nabídnout i lidem se zažívacími potížemi a skvělé je, že jahlová kaše se dá využít jak na slaný, tak i sladký způsob.
Jáhlová kaše Nomina vám do tělesných buněk doplní chybějící hořčík, zinek, fosfor, ale i cenný křemík a zejména železo a měď a s jahlovou kasi Nominal získáte i vitamíny „béčka“ pro posílení nervové soustavy a mozku.