Instantní cereální kaše pro každý den
Moudří lidé si dobře uvědomují, že v jednoduchosti spočívá krása, a čím méně komplikací, tím příjemnější život. Zbytečně si nekomplikují ani svůj stravovací režim a využívají co nejpřirozenějších přírodních zdrojů, kam patří i cereální kaše. Základ tvoří celozrnné obilniny, doplněné ovocem a ořechy a vzhledem k rychlé přípravě bychom mohli cereální kaše považovat za ideální pokrm pro každý den.
Kaši si zvládnou uvařit i děti – jestliže je kaše instantní, znamená to, že již prošla tepelnou úpravou, a že ji stačí pouze zalít vroucí či horkou vodou nebo mlékem, případně jen krátce povařit. Tento proces přípravy bez problémů zvládnou i starší děti a mohou si tak pochutnávat na zdravé snídani, svačině nebo večeři i bez vaší asistence.
Kaše se nepřejíte – obrovskou výhodou cereálních kaší je, že vás velmi rychle zasytí. Může za to vysoký obsah vlákniny, která dbá o to, aby strava byla vyvážená kaloricky i výživově, jinými slovy, abyste tělu poskytli všechny výživové prvky a zároveň se nepřejídali a nedovolili ukládání tukových polštářů zejména pod kůží na břiše, na stehnech a hýždích.
Zapékání a pražení zlepšuje stravitelnost – tepelná úprava zlepšuje stravitelnost obilovin a ořechů, a takto upravené cereálie vám také budou lépe chutnat. Pražení a zapékání ořechů a vloček z obilovin doporučuje i Makrobiotika a Tradiční čínská medicína.
Kaše střídejte – využijte bohaté nabídky obilovin, ořechů a ovoce, které nám poskytuje příroda celé planety, střídejte více druhů kaší, aby byl váš jídelníček komplexnější a pestřejší. Velmi dobře stravitelné i pro osoby s onemocněním trávicího traktu jsou kaše rýžové a pohankové a nesmírně výživné a syté jsou kaše špaldové a ovesné. Jestliže dodržujete přísnou bezlepkovou dietu, mezi bezlepkové obiloviny patří kromě rýže, ovsa a pohanky také quinoa a jáhly.